1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pasta, ris og nudler>
  5. Øvrig pasta>
  6. Spaghetti kødsovs med squash

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødsovs:

3.

Pil, og hak løget fint.

4.

Skyl gulerødderne, skræl dem og skær enderne væk. Se videoen.

5.

Skyl squashen. Riv squash og gulerødder på den grove side af rivejernet. Se videoen.

6.

Pil, og pres hvidløgene med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Kom olie i en stor gryde, og varm den op til middel varme.

8.

Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Se videoen.

9.

Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

10.

Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og rør rundt.

11.

Åbn dåsen/brikken med hakkede tomater. Kom de hakkede tomater og tomatpuré i gryden, og rør rundt.

12.

Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.

13.

Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt 1 deciliter vand.
Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt 1 ½ deciliter vand.
Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt ½ deciliter vand.

14.

Smag kødsovsen til med salt og peber.

Spaghetti:

15.

Kom vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

16.

Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.

17.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af.

18.

Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!

Næringsindhold per portion

Energi: 3247 kJ / 776 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min