- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti kødsovs med rodfrugter
Spaghetti kødsovs med rodfrugter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle! Spaghetti med kødsovs, som i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag. Så spis grøntsagerne sammen med sovsen. Easy peasy!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti kødsovs med rodfrugter
Kødsovs med rodfrugter:
400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2-3 fed hvidløg
4-5 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ knoldselleri
3-4 gulerødder
4-5 gulerødder
1-2 gulerødder
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½-1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
1 spsk. vineddike
1 ½ spsk. vineddike
½ spsk. vineddike
Ca. 1 dl parmesanost til drys
Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
Ca. ½ dl parmesanost til drys
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti:
400 g. fuldkornsspaghetti
600 g. fuldkornsspaghetti
200 g. fuldkornsspaghetti
3 l vand
4 ½ l vand
1 ½ l vand
2 spsk. groft salt
1 spsk. groft salt
Hakket oksekød
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Knoldselleri
Gulerod
Hakkede tomater
Oregano (tørret)
Vineddike
Parmesanost
Salt
Peber
Spaghetti
Vand
Køkkenredskaber til spaghetti kødsovs med rodfrugter
2 grydelåg
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 store tykbundede gryder
2 store tykbundede gryder med låg
2 store tykbundede
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 dåseåbner
1 rivejern
1 si
1 dørslag
Grydelåg
Måleskeer
Grydeske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stor gryde
Hvidløgspresser
Målebæger
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Dåseåbner
Rivejern
Si
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs med rodfrugter:
3.
Pil løget, og hak det.
4.
5.
Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor. Se videoen.
6.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
9.
10.
11.
12.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
Spaghetti:
13.
Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
14.
15.
16.
17.
Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2822 kJ / 674 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer