
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Sorte bønner i panderet
Panderet med sorte bønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det lyder ultra sundt. Og voksent… Men grøntsagerne og bønnerne svømmer i verdens lækreste marinade med sød sojasovs = lækker smag, og noget du godt gider spise.Sorte bønner i panderet giver cirka 0,52 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sorte bønner i panderet
Stegte bønner og grøntsager:
Ca. 230 g sorte bønner (1 brik/dåse)
Ca. 395 g sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
Ca. 165 g sorte bønner (½ brik/dåse)
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 løg
1 ½ løg
½ løg
½ peberfrugt
¾ peberfrugt
¼ peberfrugt
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Krydderolie:
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
2 spsk. sød sojasovs (ketjap manis)
3 spsk. sød sojasovs (ketjap manis)
1 spsk. sød sojasovs (ketjap manis)

Sorte bønner (tørrede)

Squash

Gulerod

Løg

Peberfrugt

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Persille

Hvidløg

Sød sojasovs (ketjap manis)
Køkkenredskaber til sorte bønner i panderet
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 saks
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepenade
1 stegepande
1 stegepande
1 paletkniv
2 mellemstore skåle
1 lille skål
1 hvidløgspresser

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Saks

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Mellem røreskål

Lille røreskål

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegte bønner og grøntsager:
3.
Åbn brikken med sorte bønner, og hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Stegte bønner og grøntsager: Åbn brikkerne med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
4.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
5.
Skyl og skær squash og peberfrugt i strimler. Se videoen.
6.
Skyl og skræl guleroden. Skær den i stave. Se videoen.
7.
Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Kom bønnerne på og lad dem stege i 5 minutter, til de popper.
8.
Kom løg på stegepanden og svits dem let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.
9.
Kom gulerods-stave på stegepanden og steg dem i 2 minutter.
10.
Kom til sidst squash- og peberfrugts-strimler på stegepanden og lad det stege yderligere i 3 minutter. Kom det op i serveringsskål.
Krydderolie:
11.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
12.
Hak persillen fint. Kom persillen i en lille skål. Se videoen.
13.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen til persillen. Se videoen.
14.
Kom olie og sojasovs i skålen med persille og hvidløg. Rør det godt sammen.
15.
Hæld olien hen over grøntsagerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 678 kJ / 162 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer