
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Solbærgløgg
Solbærgløgg
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Julens bedste gløgg! Server den til æbleskiver eller måske hjemmebagte julesmåkager. Du kan komme rosiner i gløggen, eller lave den med hindbær eller hyldeblomstsaft.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til solbærgløgg
Ingredienser
2 dl. koncentreret solbærsaft
3 dl. koncentreret solbærsaft
1 dl. koncentreret solbærsaft
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. vaniljesukker
1 æble
1 ½ æble
½ æble
50 g. mandelsplitter
75 g. mandelsplitter
25 g. mandelsplitter

Solbærsaft (koncentreret)

Vand

Vaniljesukker

Æble

Mandelsplitter
Køkkenredskaber til solbærgløgg
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor gryde
1 grydelåg
1 stor skrap kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
4 kopper
6 kopper
2 kopper
4 teskeer
6 teskeer
2 teskeer

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor gryde

Grydelåg

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Kop

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom solbærsaft, vand og vaniljesukker i en gryde. Læg låg på gryden og varm saften op.
4.
Skyl æblet og skær det i små tern.
5.
Fordel æbletern og mandelsplitter i kopperne. Hæld den varme saft i kopperne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 728 kJ / 173 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %