![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æbleskiver med gær
Æbleskiver med gær
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/3tof2htq/aebleskiver_med_gaer_0.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
I gamle dage spiste de æbleskiver bagt med gær - æbleskiverne var hele 5 gange så store, som dem vi spiser i dag! Og så fik de ikke sukker og marmelade til… Meeen, det kan du jo godt gøre alligevel ;-)
Opskriften giver cirka 40 æbleskiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleskiver med gær
Æbleskiver:
4 æg
185 g. hvedemel
60 g. smør
2 ½ dl. mælk
½ tsk. gær
1 tsk. kardemomme
Smør til bagning
Tilbehør:
Marmelade
Flormelis
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/13ndxnn1/fdb-gaer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gær
![](/media/neyblixy/fdb_-kardemomme_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kardemomme (stødt)
![](/media/yrzdetzc/solbaer_marmelade-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Solbærmarmelade
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
Køkkenredskaber til æbleskiver med gær
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
2 mellemstore skåle
1 røreske
1 æbleskivepande
1 håndmixer
1 kniv
2 spiseskeer
1 ovnfast fad
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/twida2t3/aebleskivepande-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æbleskivepande
![](/media/ejwdbz5g/håndmixer_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Håndmixer
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Lun smør og mælk i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Hæld det i en skål. Mærk efter, om det er lillefingervarmt. Du må ikke brænde dig. Se videoen.
4.
Smuldr gæren i skålen, og rør rundt.
5.
Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Kom dem i hver sin skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom mel, kardemomme og æggeblommer i skålen med mælke-smørret og gær. Pisk dejen sammen med en håndmixer, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter.
7.
Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Se videoen.
8.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i æbleskivedejen, når dejen er hævet færdig. Se videoen.
Steg æbleskiverne:
9.
Varm en æbleskivepande op. Når æbleskivepanden er meget varm, kommer du en knivspids smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom derefter en god skefuld dej i hvert hul. Se videoen.
10.
Når de er stive og brune i kanten, vender du æbleskiverne med en strikkepind, en kødnål eller et trægrillspyd.
11.
Tjek om de er færdige, ved at stikke dit vende-redskab ind i en æbleskive. Hvis der er rå dej på, skal de have et par minutter mere.
12.
Hæld de færdige æbleskiver op i et fad og gentag med de næste æbleskiver, indtil du ikke har mere dej.
13.
Server æbleskiverne med flormelis og marmelade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 188 kJ / 45 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer