1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pizza>
  6. Rodfrugtpizza med bulgursalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizza:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skyl og skræl pastinakker. Se videoen.

5.

Skyl og skræl gulerødder. Se videoen.

6.

Riv pastinakker og gulerødder på den grove side af et rivejern. Se videoen.

7.

Kom de revne rodfrugter op i en stor skål.

8.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det over i skålen med rodfrugterne. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

9.

Tilsæt osten, og rør blandingen godt sammen.

10.

Kom bagepapir på 2 bageplader.

11.

Del massen i 4 lige store klumper, og læg 2 klumper på hver bageplade med god afstand til hinanden. Pres dem flade, så de bliver 15-20 centimeter i diameter.

12.

Bag bundene i 10-15 minutter, til æggemassen har sat sig, og pizzabundene er let gyldne i kanten.

13.

Fordel pestoen på de fire forbagte bunde, og drys revet ost ovenpå.

14.

Kom topping på. Du kan vælge lige præcis den slags topping, du bedst kan lide.

15.

Bag bundene i yderligere 10 minutter, eller til osten er smeltet.

16.

Drys oregano på de færdige rodfrugtpizzaer

Bulgursalat:

17.

Kog bulguren efter pakkens anvisning. Lad bulguren køle helt af, når den er kogt.

18.

Skræl bolsjebeden, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tynde strimler. Se videoen.

19.

Skær appelsinerne over og filetér den ene af appelsinerne. Se videoen.

20.

Pres saften fra den anden appelsin med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål. Se videoen.

21.

Kom olivenolie og honning i skålen, og rør godt rundt.

22.

Tilsæt den afkølede bulgur, bolsjebedestavene og appelsinfileterne.

23.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

24.

Hak persillen groft, og kom den op i bulgursalaten. Bland det hele godt sammen. Se videoen.

25.

Smag salaten til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 2356 kJ / 563 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 6,4 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Tyndskræller

Tyndskræller

Rivejern

Rivejern

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Appelsin, filetere

Appelsin, filetere

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 1440 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min