
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Grisekød>
- Snobrød med skinke og ost
Snobrød med skinke og ost
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Verdens bedste kombination af to max livretter: pizza og snobrød! TIP: Du kan også pakke pesto, tomatsauce eller små stykker pølse, bacon eller ind i dejen på samme måde som med skinkestrimlerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til snobrød med skinke og ost
Dej:
5 dl. mælk
25 g. gær
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
250 g. grahamsmel
½ tsk. salt
475 g. hvedemel
Lidt ekstra hvedemel til bordet
Tilbehør:
1 pk. kogt skinke i strimler
12 skiver ost

Mælk

Gær

Sukker

Rapsolie

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Skinkestrimler

Ost i skiver
Køkkenredskaber til snobrød med skinke og ost
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Snobrødspinde

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Viskestykke

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Snobrødspinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Se videoen.
4.
Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen. Rør godt.
5.
Kom hvedemel i lidt ad gangen, til du ikke kan røre mere og dejen ikke klistrer mere. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.
6.
Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
7.
Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.
Fyld:
8.
Skær osteskiverne i strimler på cirka 1 x 5 centimeter.
Form og bag snobrød:
9.
Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.
10.
Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og læg cirka 1 ½ spiseske skinkestrimler i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over skinkestrimlerne, så de er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen rundt om din snobrødspind.
11.
Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Når brødet er færdigt, tager du det af pinden med et rent viskestykke. Kom ost ned i hullet, mens brødet stadig er helt varmt, så osten smelter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2096 kJ / 501 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer