
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Bagte kartofler med bacon og æble
Bagte kartofler med bacon og æble
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf. I GoCooks opskrift har vi taget den ydmyge bagte kartoffel og givet den et gourmet-løft med lækkert fyld af bacon og æble. Bacon giver det salte og sprøde, men æblerne giver det søde og bløde. Server bagt kartoffel som hovedret med en frisk salat eller som tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte kartofler med bacon og æble
Bagte kartofler
4 bagekartofler (ca. 1000 g.)
6 bagekartofler (ca. 1500 g.)
2 bagekartofler (ca. 500 g.)
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. tørret rosmarin
¾ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. tørret rosmarin
Dressing
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl. purløg
1 ½ dl. purløg
½ dl. purløg
4 dl. creme fraiche
6 dl. creme fraiche
2 dl. creme fraiche
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør
2 mellemstore æbler (ca. 200 g.)
3 mellemstore æbler (ca. 300 g.)
1 mellemstort æble (ca. 100 g.)
200 g. bacon i tern
300 g. bacon i tern
100 g. bacon i tern
½ tsk. tørret rosmarin
¾ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Bagekartoffel

Revet ost

Salt

Peber

Rosmarin (frisk)

Hvidløg

Purløg

Creme fraiche

Æble

Bacon i tern
Køkkenredskaber til bagte kartofler med bacon og æble
1 lille skarp kniv
Stanniol
1 bageplade
1 skærebræt
2 små skåle
1 decilitermål
Køkkenrulle
1 rent viskestykke
1 spiseske
1 teske
1 stegepande
1 spatel
1 stor skål
1 gaffel
1 hvidløgspresser

Urtekniv

Stanniol

Bageplade

Skærebræt

Lille røreskål

Decilitermål

Køkkenrulle

Viskestykke

Spiseske

Teske

Stegepande

Spatel

Stor røreskål

Gaffel

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte kartofler:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel. Se videoen.
5.
Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.
6.
Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.
Dressing:
7.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
8.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.
9.
Hak purløget fint. Se videoen.
10.
Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Se videoen.
Tilbehør:
11.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
12.
Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.
13.
Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.
14.
Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.
15.
Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.
16.
Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.
Bland æblet og bacon-ternene sammen i en skål.
17.
Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.
18.
Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.
19.
Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.
20.
Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.
21.
Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 613 kJ / 2563 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt 19 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer