
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Rodfrugter>
- Bagte kartofler med bacon og æble
Bagte kartofler med bacon og æble
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte kartofler med bacon og æble
Bagte kartofler
4 bagekartofler (ca. 1000 g.)
6 bagekartofler (ca. 1500 g.)
2 bagekartofler (ca. 500 g.)
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. tørret rosmarin
¾ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. tørret rosmarin
Dressing
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl. purløg
1 ½ dl. purløg
½ dl. purløg
4 dl. creme fraiche
6 dl. creme fraiche
2 dl. creme fraiche
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør
2 mellemstore æbler (ca. 200 g.)
3 mellemstore æbler (ca. 300 g.)
1 mellemstort æble (ca. 100 g.)
200 g. bacon i tern
300 g. bacon i tern
100 g. bacon i tern
½ tsk. tørret rosmarin
¾ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Bagekartoffel

Revet ost

Salt

Peber

Rosmarin (frisk)

Hvidløg

Purløg

Creme fraiche

Æble

Bacon i tern
Køkkenredskaber til bagte kartofler med bacon og æble
1 lille skarp kniv
Stanniol
1 bageplade
1 skærebræt
2 små skåle
1 decilitermål
Køkkenrulle
1 rent viskestykke
1 spiseske
1 teske
1 stegepande
1 spatel
1 stor skål
1 gaffel

Lille skarp kniv

Stanniol

Bageplade

Skærebræt

Lille skål

Decilitermål

Køkkenrulle

Viskestykke

Spiseske

Teske

Stegepande

Spatel

Stor skål

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte kartofler:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.
5.
Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.
6.
Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.
Dressing:
7.
Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.
8.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Hak purløget fint. Se videoen.
10.
Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Se videoen.
Tilbehør:
11.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
12.
Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.
13.
Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.
14.
Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.
15.
Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.
16.
Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.
Bland æblet og bacon-ternene sammen i en skål.
17.
Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.
18.
Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.
19.
Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.
20.
Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.
21.
Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 613 kJ / 2563 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt 19 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 40 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 70 min
Arbejdstid: 45 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 70 min