1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Grøntsager og kartofler>
  5. Rodfrugter>
  6. Bagte kartofler med bacon og æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bagte kartofler:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.

5.

Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.

6.

Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.

Dressing:

7.

Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.

8.

Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

9.

Hak purløget fint. Se videoen.

10.

Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Se videoen.

Tilbehør:

11.

Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.

12.

Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.

13.

Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.

14.

Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.

15.

Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.

16.

Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.
Bland æblet og bacon-ternene sammen i en skål.

17.

Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.

18.

Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.

19.

Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.

20.

Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.

21.

Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.

Næringsindhold per portion

Energi: 613 kJ / 2563 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt 19 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min