- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Snemandspizza
Snemandspizza
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er en opskrift, der giver dig lov til at lege med maden! Lav to pizzaer i forskellig størrelse, og pynt dem som en snemand med gulerodsnæse og knapper på maven.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til snemandspizza
Dej:
25 g. gær
3 ½ dl. vand
2 spsk. olie
200 g. grahamsmel
1 tsk. salt
Ca. 400 g. pizzamel eller hvedemel
Tomatsovs:
1 fed hvidløg
1 gulerod
½ squash
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
½ dåse hakkede tomater
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Fyld:
150 g. revet ost
100 g. kogt skinke i strimler
Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
4 skiver salami (til snemandens knapper)
½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Salt
Pizzamel
Hvidløg
Gulerod
Squash
Tomatpuré
Hakkede tomater
Peber
Revet ost
Skinkestrimler
Oliven (sorte)
Pepperoni
Peberfrugt
Køkkenredskaber: til snemandspizza
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 rivejern
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 lille tallerken
1 stor tallerken
1 spatel
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Røreske
Viskestykke
Skærebræt
Urtekniv
Lille gryde
Rivejern
Bagepapir
Bageplade
Kagerulle
Kagetallerken
Middagstallerken
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smulr gæren i en stor skål.
4.
5.
6.
Rør pizzamel i mens du rører dejen sammen, indtil den er så fast, at du kan en ælte den med hænderne.
7.
8.
Tomatsovs:
9.
Pil og hak hvidløget i tern. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde. Se videoen.
10.
Skræl guleroden. Skyl squashen. Riv gulerod og squash på den fine side af et rivejern. Se videoen.
11.
12.
13.
Form snemand:
14.
Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Bag snemand:
24.
25.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3443 kJ / 823 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer