
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med parmaskinke og peberfrugter
Pizza med parmaskinke og peberfrugter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Livret = PIZZA. Og det står ikke til diskussion… Pizza er bare så lækkert. Især om fredagen, når weekenden skal skydes i gang. Giv den lokale pizzabiks kamp til stregen og lav din helt egen pizza.
Tip: Lav en råkost smækfyldt med farver og knas til pizzaen. Find opskriften her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med parmaskinke og peberfrugter
Pizzadej:
20 g. gær
4 dl. vand
150 g. grahamsmel
1 spsk. olie
1 tsk. salt
350 g. pizzamel eller hvedemel
Tomatsovs:
½ løg
1 fed hvidløg
½ spsk. olie
3 spsk. tomatpuré
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Pizzafyld:
8 kartofler
1 rød peberfrugt
70 g. tørret skinke, fx parmaskinke
2 kugler frisk mozzarella-ost
1 tsk. tørret rosmarin

Gær

Vand

Grahamsmel

Rapsolie

Salt

Pizzamel

Løg

Hvidløg

Tomatpuré

Hakkede tomater

Oregano (tørret)

Peber

Kartoffel

Peberfrugt

Parmaskinke

Mozzarella

Rosmarin (frisk)
Køkkenredskaber til pizza med parmaskinke og peberfrugter
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
2 røreskeer
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor gryde
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 grydeske

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Skærebræt

Urtekniv

Stor gryde

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gær i en skål.
4.
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
7.
Tilsæt pizzamel lidt efter lidt, og rør dejen sammen undervejs.
8.
Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
9.
Tilsæt resten af melen lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene.
10.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Tomatsovs:
11.
Tomatsovs: Pil løg og hvidløg. Hak dem fint.
12.
Kom olie i en gryde, og varm den op.
13.
Kom løg i gryden, og svits et par minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
14.
Tilsæt tomatpuré og svits 1 minut mere.
15.
Kom hvidløg, hakkede tomater og oregano i gryden. Rør rundt. Lad tomatsovsen koge ved svag varme i 10 minutter uden låg.
16.
Smag til med salt og peber.
Saml pizzaerne:
17.
Tænd ovnen på 250 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
18.
Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Del dejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Se videoen.
19.
Vask eller skræl kartoflerne. Skær dem i så tynde skiver, som du kan.
20.
Skyl peberfrugt. Skær den over, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i strimler. Se videoen.
21.
Skær tørret skinke ud i mindre stykker.
22.
Skær mozzarella-ost i tynde skiver.
23.
Kom tomatsovs på begge pizzabunde, og smør det ud, så det dækker hele bunden.
24.
Fordel kartoffelskiver, peberfrugt-strimler, skinke og mozzarella-ost på pizzaerne. Drys med rosmarin.
Bag pizzaerne:
25.
Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen, og bag den i cirka 20 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med den næste.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3130 kJ / 748 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer