- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Smørrebrød med hønsesalat
Smørrebrød med hønsesalat
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hønsesalat er noget af det bedste på en skive rugbrød eller i sandwich, men det kan altså også løftes op til en smuk anretning. Det her højtbelagte smørrebrød med hønsesalat er både lækkert og flot.
Tip: Hvis du har lavet kylling aftenen før, kan du plukke kyllingekødet fra skroget og bruge det i hønsesalaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til smørrebrød med hønsesalat
Hønsesalat
2 kyllingebryster (ca. 280 g)
3kyllingebryster (ca. 420 g)
1 kyllingebryst (ca. 140 g)
½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. salt
125 g bacon i skiver
180 g bacon i skiver
60 g bacon i skiver
300 g champignoner eller andre svampe
450 g champignoner eller andre svampe
150 g champignoner eller andre svampe
3 spsk. mayonnaise
4 ½ spsk. mayonnaise
1 ½ spsk. mayonnaise
2 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
1 ½ tsk. dijonsennep
½ tsk. dijonsennep
100 g bladselleri
150 g bladselleri
50 g bladselleri
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ løg
½ stort løg
½ lille løg
1 knivspids salt
1 knivspids salt
1 knivspids salt
Derudover
1 økologisk appelsin
1 ½ økologisk appelsin
½ økologisk appelsin
6 skiver groft franskbrød
9 skiver groft franskbrød
3 skiver groft franskbrød
60 g salatblade
90 g salatblade
30 g salatblade
1 lille bakke mikrogrønt (fx karse eller rødbedespirer)
1 ½ lille bakke mikrogrønt (fx karse eller rødbedespirer)
½ lille bakke mikrogrønt (fx karse eller rødbedespirer)
Kyllingebryst
Salt
Bacon
Champignon
Mayonnaise
Creme fraiche
Honning
Dijonsennep
Bladselleri
Æble
Løg
Appelsin
Fuldkornsbrød
Rucolasalat
Karse
Køkkenredskaber til smørrebrød med hønsesalat
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 kniv
1 gryde
1 stegepande
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
evt. 1 æggedeler
1 mellem skål
2 gafler
1 brødrister
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Kniv bestik
Lille gryde
Stegepande
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Gaffel
Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hønsesalat:
3.
Bring en halv liter vand i kog i gryde. Tilsæt kyllingebrysterne og saltet, og kog kyllingebrysterne i cirka 20 minutter. Lad dem køle helt af. Gør de andre ting klar imens.
Bring en liter vand i kog i gryde. Tilsæt kyllingebrysterne og saltet, og kog kyllingebrysterne i cirka 20 minutter. Lad dem køle helt af. Gør de andre ting klar imens.
Bring en halv liter vand i kog i gryde. Tilsæt kyllingebrystet og saltet, og kog kyllingebrystet i cirka 20 minutter. Lad dem køle helt af. Gør de andre ting klar imens.
4.
Steg baconen på en pande ved middelvarme, og læg 3 stegte skiver bacon til side til anretningen. Smuldr resten af skiverne.
Steg baconen på en pande ved middelvarme, og læg 4,5 stegte skiver bacon til side til anretningen. Smuldr resten af skiverne.
Steg baconen på en pande ved middelvarme, og gem 1,5 skive stegt bacon til anretningen. Smuldr resten af skiverne.
5.
Rens champignonerne, og skær dem i tynde skiver. Tip: Hvis du har en æggedeler, kan du lynhurtigt skære dem i skiver på den.
6.
Steg champignonerne på panden i resten af baconfedtet, til de er lysebrune.
7.
Kom mayonnaise, creme fraiche, honning og sennep op i en mellemstor skål, og rør det sammen.
Kom mayonnaise, creme fraiche, honning og sennep op i en stor skål, og rør det sammen.
8.
Riv kyllingebrysterne i mindre stykker med to gafler.
9.
Tilsæt kyllingekødet, champignonerne og det smuldrede bacon.
10.
Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver.
11.
Skyl æblet, og fjern kernehuset. Skær det i små tern.
12.
Rens løget, og skær det i små tern.
13.
Kom bladselleri, æble og løg op i skålen med hønsesalaten.
14.
Rør ingredienserne sammen. Lad hønsesalaten trække i køleskabet, hvis du har tid.
Anretning af smørrebrødet:
15.
Vask appelsinen, og skær den i skiver.
16.
Rist en skive fuldkornsfranskbrød.
17.
Læg en lille håndfuld salatblade på.
18.
Fordel 2-3 spsk. af hønsesalaten oven på salatbladene.
19.
Læg en halv skive bacon på toppen af kyllingesalaten.
20.
Pynt med 1-2 appelsinskiver og en lille håndfuld mikrogrønt.
21.
Anret resten af madderne med resten af ingredienserne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1491 kJ / 355 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 5 g
Kostfibre: 2 %