
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Rodfrugter>
- Brændende kærlighed med rodfrugtmos
Brændende kærlighed med rodfrugtmos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brændende kærlighed med rodfrugtmos
Rodfrugtmos:
1 ½ kg. bagekartofler
2 ¼ kg. bagekartofler
750 g. bagekartofler
500 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
750 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
250 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
1 ½ dl. mælk
¾ dl. mælk
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 knsp. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
2 løg
3 løg
1 løg
2 pk. bacon i tern (280 g.)
3 pk. bacon i tern (420 g.)
1 pk. bacon i tern (140 g.)
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Syltede rødbeder

Bagekartoffel

Pastinak

Mælk

Smør

Salt

Peber

Løg

Bacon

Persille

Rødbede
Køkkenredskaber til brændende kærlighed med rodfrugtmos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 håndmixer med dejkroge

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Stegepande

Paletkniv

Lille skål

Viskestykke

Håndmixer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.
4.
Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.
5.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint.
6.
Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.
7.
Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.
8.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Se videoen.
9.
Hak persillen fint. Se videoen.
10.
Find de syltede rødbeder frem.
11.
Mos fortsat: Tag 1 deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
12.
Tilsæt mælk og smør til gryden.
13.
Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.
14.
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
15.
Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1686 kJ / 403 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer