1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Brændende kærlighed med rodfrugtmos

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.

4.

Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.

5.

Tilbehør: Pil og hak løgene fint.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint.

6.

Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.

7.

Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.

8.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Se videoen.

9.

Hak persillen fint. Se videoen.

10.

Find de syltede rødbeder frem.

11.

Mos fortsat: Tag 1 deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.

12.

Tilsæt mælk og smør til gryden.

13.

Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.

14.

Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.

15.

Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1686 kJ / 403 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 27 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min