![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/015fcgqy/gocook_aeblekage_2.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Smæk på smagen og super nemt! Her har du opskriften på en vinderdessert!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gammeldags æblekage
Ingredienser
8 æbler
12 æbler
4 æbler
4 spsk. vand
2 spsk. vand
10 makroner
15 makroner
5 makroner
2 dl piskefløde
3 dl piskefløde
1 dl piskefløde
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/1lgpyzai/markroner-i-pose-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Makron
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
Køkkenredskaber til gammeldags æblekage
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 piskeris
1 glasskål
1 elpisker
1 spiseske
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/ejwdbz5g/håndmixer_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Håndmixer
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblegrød:
3.
Mål alle ingredienser af.
4.
Skræl æblerne, skær dem i både og fjerne kernehuset.
5.
Kom æblebåde og vand i en gryde.
6.
Kog æblerne ved svag varme i ca. 12 minutter til de er møre.
7.
Tag gryden af kogepladen. Mos æblerne med et piskeris.
Makroner:
8.
Knus makronerne lidt, og læg dem i en lille glasskål
9.
Kom æblemosen over makronerne.
Pisk flødeskum:
10.
Pisk fløden til flødeskum med et piskeris eller en elpisker. Se videoen.
11.
Kom flødeskum over æblemosen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1300 kJ / 309 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt 12,5g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer