1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Mellemmåltider>
  5. Friterede broccoli med aioli

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Aioli:

3.

Kom æggeblommerne, salt, sennep og eddike op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmikser. Se videoen.

4.

Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive til en tyk mayonnaise. Se videoen.

5.

Pil og pres hvidløgene med en hvidløgspresser.

6.

Rør det pressede hvidløg og cremefraichen i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.

Fritering:

7.

Skyl broccolien, og skær den i små buketter – du skal bruge stilken, men ikke stokken fra broccolien. Se videoen.

8.

Kom olien til fritering i en stor gryde. Stil den på middelhøj varme, og lad den stille og roligt varme op til 180 grader. Brug et termometer til at finde ud af, om temperaturen er rigtig.

Dej:

9.

Kom mel, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen.

10.

Tilsæt øllen lidt efter lidt, og pisk med et piskeris imens.

Fritering fortsat:

11.

Når olien er varm, så dyp hver broccoli-buket i dejen med en gaffel eller pincet.

12.

Tag så broccoli-buketten med dej på, og dyp den forsigtigt ned i den varme fritureolie. Brug en gaffel eller pincet, og hold fast i broccoli-buketten, indtil olien syder om det, så kan du slippe. Husk at gøre dette, så de ikke synker til bunds og sætter sig fast i bunden af gryden. Få eventuelt hjælp af en voksen til at fritere.

13.

Friter broccoli-buketterne med dej i 2-4 minutter, alt efter hvor store dine buketter er. Når dejen bliver gylden på begge sider, så er de færdige.

14.

Kom dem over på et stykke madpapir, og lad dem dryppe af. Når alle broccoli-buketter er friteret, så spis dem med aioli til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3053 kJ / 730 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt: 4,1 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Måleenheder

Måleenheder

Emulsion (+ mayo opskrift) Køkkenmagi

Emulsion (+ mayo opskrift) Køkkenmagi

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min