
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Skumfiduser
Skumfiduser
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær

Har du nogensinde haft munden fuld af herlig, blød, fluffy skumfidus og overvejet, hvordan man egentlig laver sådan en sukker-pude? Svaret er simpelt. Du skal bare bruge et ton sukker, en storm af luft og en masse maskin-power.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til skumfiduser
Skumfiduser:
15 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl vand
400 g. sukker
1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
150 g. flormelis

Husblas

Vaniljestang

Vand

Sukker

Konditorfarve (frugtfarve)

Flormelis
Køkkenredskaber til skumfiduser
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 stor skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 røreske
1 stegetermometer
1 røremaskine
1 fad med høj kant
1 dejskraber
1 saks

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Stor røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Lille gryde

Røreske

Stegetermometer

Foodprocessor

Ovnfast fad

Dejskraber

Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skumfidus-masse:
3.
Kom husblassen i en skål med så meget koldt vand, at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter. Se videoen.
4.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Se videoen.
5.
Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog.
6.
Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad-termometer til at måle med), så sluk for kogepladen og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.
7.
Tag imens husblassen op af vandet og vrid vandet ud af bladene.
8.
Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt. Se videoen.
9.
Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.
10.
Kom sukkermassen op i en skål og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.
11.
Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.
Form skumfiduserne:
12.
Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.
13.
Kom din skumfidusmasse ned i fadet og drys resten af flormelissen ovenpå massen.
14.
Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.
15.
Klip skumfidusmassen til skumfiduser og drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer, og server.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2397 kJ / 573 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 100 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer