- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Showrisengrød
Showrisengrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til showrisengrød
Showrisengrød:
150 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
3 fed hvidløg
4 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
250 g. røget mørbrad
375 g. røget mørbrad
125 g. røget mørbrad
45 g. parmesanost
68 g. parmesanost
22 g. parmesanost
100 g. frisk spinat
150 g. frisk spinat
50 g. frisk spinat
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
7 dl vand
10 ½ dl vand
3 ½ dl vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 dl grødris eller risottoris
4 ½ dl grødris eller risottoris
1 ½ dl grødris eller risottoris
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
Fennikel
Hvidløg
Grise-mørbrad (røget)
Parmesanost
Spinat
Grøntsagsbouillon
Vand
Olie - smagsneutral
Grødris
Salt
Peber
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til showrisengrød
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 rivejern
1 balje
1 viskestykke
2 store gryder
1 grydelåg
1 tallerken
1 gaffel
1 grydeske
1 spiseske
6 dybe tallerkener
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Balje
Viskestykke
Stor gryde
Grydelåg
Middagstallerken
Gaffel
Grydeske
Spiseske
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kød og grøntsager:
3.
4.
5.
6.
7.
Skær den røgede mørbrad i små tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
9.
Risengrød:
10.
11.
Stege kød og grøntsager:
12.
13.
14.
Risengrød - fortsat:
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2296 kJ / 547 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer