
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Showrisengrød
Showrisengrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til showrisengrød
Showrisengrød:
150 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
3 fed hvidløg
4 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
250 g. røget mørbrad
375 g. røget mørbrad
125 g. røget mørbrad
45 g. parmesanost
68 g. parmesanost
22 g. parmesanost
100 g. frisk spinat
150 g. frisk spinat
50 g. frisk spinat
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
7 dl vand
10 ½ dl vand
3 ½ dl vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 dl grødris eller risottoris
4 ½ dl grødris eller risottoris
1 ½ dl grødris eller risottoris
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød

Fennikel

Hvidløg

Grise-mørbrad (røget)

Parmesanost

Spinat

Grøntsagsbouillon

Vand

Olie - smagsneutral

Grødris

Salt

Peber

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til showrisengrød
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 rivejern
1 balje
1 viskestykke
2 store gryder
1 grydelåg
1 tallerken
1 gaffel
1 grydeske
1 spiseske
6 dybe tallerkener

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Balje

Viskestykke

Stor gryde

Grydelåg

Middagstallerken

Gaffel

Grydeske

Spiseske

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kød og grøntsager:
3.
Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Se videoen.
4.
Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 150 g.
Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 225 g.
Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 75 g.
5.
Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern. Se videoen.
6.
Pil hvidløget, og hak dem fint. Se videoen.
7.
Skær den røgede mørbrad i små tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.
9.
Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.
Risengrød:
10.
Kom 7 dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
Kom 10 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
Kom 3 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
11.
Kom en grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
Kom 1 ½ grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
Kom en halv grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
Stege kød og grøntsager:
12.
Kom olie i en gryde, og varm det op.
13.
Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
14.
Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.
Risengrød - fortsat:
15.
Kom risene i gryden. Rør rundt.
16.
Kom cirka 2 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
Kom cirka 3 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
Kom cirka 1 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
17.
Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.
Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.
18.
Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.
Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.
19.
Kom kødet tilbage i gryden.
20.
Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.
21.
Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.
22.
Smag retten til med salt og peber.
23.
Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2296 kJ / 547 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer