Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Se videoen.

4.

Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 4 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 6 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 2 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.

5.

Pil, og hak løgene. Se videoen.

6.

Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen.
Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Se videoen.

7.

Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Se videoen.

8.

Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.

9.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

10.

Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.

11.

Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.

12.

Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.

13.

Læg selleribøfferne på bagepladen.

14.

Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 8 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 12 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 4 selleribøffer. Brug 1-2 spiseskefulde olie pr. stegning.

15.

Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

16.

Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.

17.

Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.

18.

Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

19.

Varm olien op i en stor gryde.

20.

Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Se videoen.

21.

Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.

22.

Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.

Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.

Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.

23.

Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.

24.

Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.

Næringsindhold per portion

Energi: 2703 kJ / 646 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 5,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, hakke

Løg, hakke

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min