Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Falafler:

3.

Hæld kikærterne op i en si, og skyl dem med vand. Stil dem til side, så de kan dryppe af.

4.

Pil løget, og skær det i grove stykker. Kom det op i en foodprocessor. Se videoen.

5.

Pil hvidløgene, og skær dem i grove stykker. Kom dem op i foodprocessoren. Se videoen.

6.

Skyl persillen i en skål med vand, og tør den i et rent viskestykke. Kom persillen op i foodprocessoren. Se videoen.

7.

Skær citronen over på midten, og pres saften ud med en citruspresser. Se videoen.

8.

Kom de drænede kikærter op i foodprocessoren, og tilsæt også citronsaft, spidskommen, koriander, chili, bagepulver, rasp og salt.

9.

Blend det hele, så du får en findelt, ensartet masse. Tilsæt eventuelt lidt ekstra citronsaft, hvis massen ikke hænger sammen, eller lidt ekstra rasp/hvedemel, hvis massen er for flydende.

10.

Stil massen i køleskabet i en halv time, hvis du har tid. Ellers kan du bare fortsætte med opskriften.

Bage falafler:

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

12.

Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.

13.

Tag en teskefuld af falafelmassen, og tril den til en kugle med hænderne. Læg den på bagepladen, og tryk den lidt flad. Gør det samme med resten af massen.

14.

Pensl falaflerne med lidt olie.

15.

Bag falaflerne i ovnen i 15-20 minutter. De skal være lysebrune.

Næringsindhold per portion

Energi: 841 kJ / 201 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 28 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 0,2 g.

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min