1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Bøffer og deller>
  6. Hakkebøf med bearnaisesovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.

5.

Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.

6.

Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.

7.

Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.

8.

Skrub jordskokkerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune. Se videoen.

9.

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne. Se videoen.

10.

Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.

11.

Hakkebøffer: Del kødet i 4-6 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
Hakkebøffer: Del kødet i 6-8 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
Hakkebøffer: Del kødet i 2-4 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).

12.

Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Se videoen.

13.

Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.

14.

Pil skalotteløget, og hak det fint. Se videoen.

15.

Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Se videoen.

16.

Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.

17.

Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.
Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Se videoen.
Del ægget: Slå forsigtigt ægget mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Se videoen.

18.

Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.

19.

Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Se videoen.

20.

Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.

21.

Pres citronen. Se videoen.

22.

Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.

23.

Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

24.

Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Se videoen.

25.

Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

26.

Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.

27.

Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.

Næringsindhold per portion

Energi: 3669 kJ / 877 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 19,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Måleenheder

Måleenheder

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Rivejern

Rivejern

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æg, dele i hvider og blommer

Æg, dele i hvider og blommer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 27 min