
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Schnitzler med bønnesalat
Schnitzler med bønnesalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Klæd dine skinkeschnitzler på til bal med basilikum, og inviter dem sammen med bønnesalaten til smagsfest. Her har du en ret, som gør dig mæt og glad til langt ud på aftenen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til schnitzler med bønnesalat
Schnitzler
4 skinkeschnitzler
6 skinkeschnitzler
2 skinkeschnitzler
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
1 knivspids peber
20 store blade frisk basilikum eller bredbladet persille
30 store blade frisk basilikum eller bredbladet persille
10 store blade frisk basilikum eller bredbladet persille
1 spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Bønnesalat med tomat og linser
2 dl. grønne linser
3 dl. grønne linser
1 dl. grønne linser
7 dl. vand
1 l. vand
3 ½ dl. vand
200 g. grønne bønner
300 g. grønne bønner
100 g. grønne bønner
1 l. vand
3 ½ dl. vand
1 tsk. salt
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
6 tomater
9 tomater
3 tomater
Dressing
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
2 tsk. vineddike
3 tsk. vineddike
1 tsk. vineddike
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør
½ citron
1 citron
¼ citron

Skinkeschnitzler

Salt

Peber

Basilikum

Hvedemel

Smør

Olie - smagsneutral

Linser (grønne)

Vand

Grønne bønner

Forårsløg

Tomat

Hvidløg

Vineddike

Citron
Køkkenredskaber til schnitzler med bønnesalat
1 sæt måleskeer
2 små skarpe knive
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
2 dybe tallerkener
1 stor skål
1 lille skål
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 stegepande
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 si
1 frysepose
8 kødnåle
12 kødnåle
4 kødnåle
1 paletkniv

Måleskeer

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Dyb tallerken

Stor røreskål

Lille røreskål

Mellem gryde

Grydelåg

Stegepande

Målebæger

Køkkenvægt

Si

Frysepose

Kødnål

Paletkniv

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Schnitzler:
3.
Læg en skinkeschnitzel ind i en frysepose. Bank skinkeschnitzelen flad med håndroden. Tag skinkeschnitzelen ud af posen, og læg den på en tallerken. Gør det samme med de andre skinkeschnitzler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Læg en skinkeschnitzel ind i en frysepose. Bank skinkeschnitzelen flad med håndroden. Tag skinkeschnitzelen ud af posen og læg den på en tallerken. Gør dette med begge schnitzler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Drys salt og peber på skinkeschnitzlerne.
5.
Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 4 skinkeschnitzler. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 6 skinkeschnitzler. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 2 skinkeschnitzler. Se videoen.
6.
Fold hver schnitzel sammen på midten, og luk dem med 1-2 kødnåle. Vask hænder.
7.
Kom hvedemelet på en tallerken. Vend skinkeschnitzlerne i melet. Vask hænder.
8.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op.
9.
Læg skinkeschnitzlerne på stegepanden, og steg dem i 5-7 minutter på hver side ved middelvarme, indtil de er gennemstegte.
Bønnesalat:
10.
Hæld linserne i en si, og skyl dem.
11.
Hæld vandet og linserne i en gryde. Kog linserne i cirka 20 minutter, indtil de er møre.
12.
Hæld linserne i en si, og lad dem dryppe af. Lad dem køle lidt af.
13.
Skær enderne af de grønne bønner. Skyl dem derefter grundigt.
14.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
15.
Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 4-5 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv, eller smag på bønnerne for at se, om de er færdige.
16.
Kom bønnerne i en si, og lad dem dryppe af.
17.
Skyl forårsløgene. Skær roden og det grove af toppen væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
18.
Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
19.
Kom linser, bønner, forårsløg og tomater i en stor skål. Bland det sammen.
Dressing:
20.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
21.
Kom olie, vineddike, hvidløg, salt og peber i en lille skål. Rør det sammen.
Kom olie, æblevineddike, hvidløg, salt og peber i en lille skål. Smag den til. Rør godt.
22.
Hæld dressingen over salaten, og bland salaten sammen.
Hæld dressingen over salaen, og bland salaten sammen.
23.
Skær citronen i både, og servér skinkeschnitzlerne med bønnesalat og citronbåde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1715 kJ / 408 kcal
Protein: 38 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer