1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Klassikere>
  5. Grisekød>
  6. Schnitzler med bønnesalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Schnitzler:

3.

Læg en skinkeschnitzel ind i en frysepose. Bank skinkeschnitzelen flad med håndroden. Tag skinkeschnitzelen ud af posen, og læg den på en tallerken. Gør det samme med de andre skinkeschnitzler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Læg en skinkeschnitzel ind i en frysepose. Bank skinkeschnitzelen flad med håndroden. Tag skinkeschnitzelen ud af posen og læg den på en tallerken. Gør dette med begge schnitzler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Drys salt og peber på skinkeschnitzlerne.

5.

Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 4 skinkeschnitzler. Se videoen.

Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 6 skinkeschnitzler. Se videoen.

Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 2 skinkeschnitzler. Se videoen.

6.

Fold hver schnitzel sammen på midten, og luk dem med 1-2 kødnåle. Vask hænder.

7.

Kom hvedemelet på en tallerken. Vend skinkeschnitzlerne i melet. Vask hænder.

8.

Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op.

9.

Læg skinkeschnitzlerne på stegepanden, og steg dem i 5-7 minutter på hver side ved middelvarme, indtil de er gennemstegte.

Bønnesalat:

10.

Hæld linserne i en si, og skyl dem.

11.

Hæld vandet og linserne i en gryde. Kog linserne i cirka 20 minutter, indtil de er møre.

12.

Hæld linserne i en si, og lad dem dryppe af. Lad dem køle lidt af.

13.

Skær enderne af de grønne bønner. Skyl dem derefter grundigt.

14.

Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

15.

Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 4-5 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv, eller smag på bønnerne for at se, om de er færdige.

16.

Kom bønnerne i en si, og lad dem dryppe af.

17.

Skyl forårsløgene. Skær roden og det grove af toppen væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

18.

Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

19.

Kom linser, bønner, forårsløg og tomater i en stor skål. Bland det sammen.

Dressing:

20.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

21.

Kom olie, vineddike, hvidløg, salt og peber i en lille skål. Rør det sammen.

Kom olie, æblevineddike, hvidløg, salt og peber i en lille skål. Smag den til. Rør godt.

22.

Hæld dressingen over salaten, og bland salaten sammen.
Hæld dressingen over salaen, og bland salaten sammen.

23.

Skær citronen i både, og servér skinkeschnitzlerne med bønnesalat og citronbåde.

Næringsindhold per portion

Energi: 1715 kJ / 408 kcal

Protein: 38 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min