- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Schnitzler med bønnesalat
Schnitzler med bønnesalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klæd dine skinkeschnitzler på til bal med basilikum, og inviter dem sammen med bønnesalaten til smagsfest. Her har du en ret, som gør dig mæt og glad til langt ud på aftenen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til schnitzler med bønnesalat
Schnitzler
4 skinkeschnitzler
6 skinkeschnitzler
2 skinkeschnitzler
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
1 knivspids peber
20 store blade frisk basilikum eller bredbladet persille
30 store blade frisk basilikum eller bredbladet persille
10 store blade frisk basilikum eller bredbladet persille
1 spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Bønnesalat med tomat og linser
2 dl. grønne linser
3 dl. grønne linser
1 dl. grønne linser
7 dl. vand
1 l. vand
3 ½ dl. vand
200 g. grønne bønner
300 g. grønne bønner
100 g. grønne bønner
1 l. vand
3 ½ dl. vand
1 tsk. salt
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
6 tomater
9 tomater
3 tomater
Dressing
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
2 tsk. vineddike
3 tsk. vineddike
1 tsk. vineddike
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør
½ citron
1 citron
¼ citron
Skinkeschnitzler
Salt
Peber
Basilikum
Hvedemel
Smør
Olie - smagsneutral
Linser (grønne)
Vand
Grønne bønner
Forårsløg
Tomat
Hvidløg
Vineddike
Citron
Køkkenredskaber til schnitzler med bønnesalat
1 sæt måleskeer
2 små skarpe knive
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
2 dybe tallerkener
1 stor skål
1 lille skål
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 stegepande
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 si
1 frysepose
8 kødnåle
12 kødnåle
4 kødnåle
1 paletkniv
Måleskeer
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Dyb tallerken
Stor røreskål
Lille røreskål
Mellem gryde
Grydelåg
Stegepande
Målebæger
Køkkenvægt
Si
Frysepose
Kødnål
Paletkniv
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Schnitzler:
3.
Læg en skinkeschnitzel ind i en frysepose. Bank skinkeschnitzelen flad med håndroden. Tag skinkeschnitzelen ud af posen, og læg den på en tallerken. Gør det samme med de andre skinkeschnitzler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Læg en skinkeschnitzel ind i en frysepose. Bank skinkeschnitzelen flad med håndroden. Tag skinkeschnitzelen ud af posen og læg den på en tallerken. Gør dette med begge schnitzler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
5.
Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 4 skinkeschnitzler. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 6 skinkeschnitzler. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl basilikumbladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fordel bladene på de 2 skinkeschnitzler. Se videoen.
6.
Fold hver schnitzel sammen på midten, og luk dem med 1-2 kødnåle. Vask hænder.
7.
Kom hvedemelet på en tallerken. Vend skinkeschnitzlerne i melet. Vask hænder.
8.
9.
Bønnesalat:
10.
Hæld linserne i en si, og skyl dem.
11.
Hæld vandet og linserne i en gryde. Kog linserne i cirka 20 minutter, indtil de er møre.
12.
13.
14.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
15.
16.
17.
18.
19.
Dressing:
20.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
21.
Kom olie, vineddike, hvidløg, salt og peber i en lille skål. Rør det sammen.
Kom olie, æblevineddike, hvidløg, salt og peber i en lille skål. Smag den til. Rør godt.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1715 kJ / 408 kcal
Protein: 38 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer