- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Boller og sandwich>
- Sandwich med selleribøf og estragonmayo
Sandwich med selleribøf og estragonmayo
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Trænger du til nye idéer til fyld i din sandwich? Så prøv denne opskrift med lækre bøffer af knoldselleri sammen med hjemmerørt mayonnaise og saftige rødbeder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandwich med selleribøf og estragonmayo
Sandwich:
1 stor knoldselleri
1½ stor knoldselleri
½ stor knoldselleri
1 spsk. smør
1½ spsk. smør
½ spsk. smør
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 flutes eller baguettes
3 flutes eller baguettes
1 flutes eller baguettes
2 forkogte rødbeder
3 forkogte rødbeder
1 forkogte rødbeder
1 hoved hjertesalat
1½ hoved hjertesalat
½ hoved hjertesalat
Estragonmayo:
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggeblommer
1 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids sennep
1½ knivspids sennep
½ knivspids sennep
2½ dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
3¾ dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
1¼ dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
½ dl. frisk eller 1 spsk. tørret estragon
¾ dl. frisk eller 1½ spsk. tørret estragon
¼ dl. frisk eller 1½ spsk. tørret estragon
2 spsk. creme fraiche
3 spsk. creme fraiche
1 spsk. creme fraiche
1 knivspids peber
Knoldselleri
Smør
Rapsolie
Salt
Peber
Flute, fuldkorn
Forkogte rødbeder
Hjertesalat
Citron
Æggeblommer (pasteuriserede)
Sennep
Estragon
Creme fraiche
Køkkenredskaber til sandwich med selleribøf og estragonmayo
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 citruspresser
1 mellemstor skål
1 elspisker
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 bagerist
Spiseske
Teske
Decilitermål
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Citruspresser
Mellem røreskål
Elpisker
Lille røreskål
Viskestykke
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sandwich:
3.
Skyl og skræl knoldsellerien. Se videoen.
4.
Skær knoldsellerien i skiver på cirka 1 centimeters tykkelse.
5.
Varm en pande med smør og olie op til middelhøj varme.
6.
Kom skiverne af knoldselleri på panden. Hvis de ikke kan være på panden samtidig, kan du stege dem ad flere omgange. Drys salt og peber ud over alle skiverne.
7.
Lad skiverne stege i 4-5 minutter på hver side. De skal være gyldne og let bløde, når du stikker i dem.
8.
Kom dem op på en tallerken.
Estragonmayo:
9.
Kom æggeblommer og salt i en skål med høje kanter. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter.
10.
Tilsæt sennep, og pisk i 1 minut mere.
11.
Hæld halvdelen af olien i skålen lidt ad gangen, mens du pisker. Du må ikke tilsætte for meget på en gang. Hold pause, når du har tilsat halvdelen af olien. Se videoen.
12.
Pres saften fra citronen, og tilsæt 1-2 teskefulde. Se videoen.
13.
Pisk videre, mens du tilsætter resten af olien lidt efter lidt. Det tager op til 10 minutter.
14.
Hvis du bruger frisk estragon: Kom vand i en lille skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
15.
Hvis du bruger frisk estragon: Hak estragonbladene fint. Se videoen.
16.
Rør estragon og cremefraiche i mayonnaisen.
17.
Smag estragonmayoen til med ekstra citronsaft, sennep, salt og peber.
Sandwich, fortsat:
18.
Varm dine brød i ovnen eller på en brødrister efter anvisning på pakken
19.
Skær de forkogte rødbeder i tynde skiver.
20.
Pluk bladene af hjertesalaten, og skyl dem. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
21.
Skær brødene over, så der er til fire sandwich. Kom 1 spiseskefuld estragonmayo i hver sandwich, og fyld den derefter med salat, rødbeder og selleribøffer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4833 kJ / 1155 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 9,4 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer