- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Fladbrød med søde løg
Fladbrød med søde løg
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken, og spis det som tilbehør til fx en salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fladbrød med søde løg
Topping:
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 stort løg
1 ½ store løg
½ løg
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
½ dl vand
1 ½ dl vand
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
Dej:
25 g. gær
40 g. gær
12 g. gær
2 ½ dl vand
3 ¾ dl vand
1 ¼ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
2 dl grahamsmel
3 dl grahamsmel
1 dl grahamsmel
Ca. 3 ½ dl hvedemel
Ca. 5 dl hvedemel
Ca. 1 ¾ dl hvedemel
Hakkede tomater
Løg
Olie - smagsneutral
Vand
Honning
Gær
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Køkkenredskaber til fladbrød med søde løg
1 dåseåbner
Husholdningsfilm
1 dørslag
1 bageplade
Bagepapir
1 køkkenvægt
2 målebæger
1 mellem gryde
1 stor skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 grydeskeer
1 spiseske
2 teskeer
2 mellem skål
2 mellem skåle
1 brødkniv
Dåseåbner
Husholdningsfilm
Dørslag
Bageplade
Bagepapir
Køkkenvægt
Målebæger
Mellem gryde
Stor røreskål
Skærebræt
Urtekniv
Grydeske
Spiseske
Teske
Mellem røreskål
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Topping:
5.
Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.
6.
7.
8.
9.
Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Se videoen.
10.
11.
12.
Dej:
13.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
14.
Se videoen.
15.
16.
17.
Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.
18.
Ælt dejen færdig på bordet.
19.
20.
Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.
21.
Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle.
22.
Fordeling af topping:
23.
24.
25.
Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. Tjek brødene efter 12 minutter, og vurdér, om de skal have mere, eller om de har fået nok.
26.
27.
Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.
28.
Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. Spis dem eventuelt sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1674 kJ / 399 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer