Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Tænd ovnen på 225 grader.

5.

Topping: Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.

6.

Pil løget, og skær det i tynde ringe. Se videoen.

7.

Kom olien i en gryde, og varm den op. Se videoen.

8.

Kom løget i gryden, og skru ned på middel varme.

9.

Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Se videoen.

10.

Kom vand og honning i gryden.

11.

Rør, til vandet er fordampet.

12.

Hæld løgene i en skål.

13.

Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.

14.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
Se videoen.

15.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

16.

Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.

17.

Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.

18.

Ælt dejen færdig på bordet.

19.

Læg dejen tilbage i skålen.

20.

Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.

21.

Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle.

22.

Tryk hver bolle ud til en cirkel på cirka 20 centimeter, og læg dem på bagepladen.

23.

Læg de hakkede tomater på hvert brød.

24.

Læg de søde løg på tomaterne.

25.

Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. Tjek brødene efter 12 minutter, og vurdér, om de skal have mere, eller om de har fået nok.

26.

Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.

27.

Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.

28.

Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. Spis dem eventuelt sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.

Næringsindhold per portion

Energi: 1674 kJ / 399 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min