![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Sandkage
Sandkage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/uxljilb4/gocook_007.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage.
Smør formen, grib elpiskeren og voila - en kage er født!
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandkage
Sandkage:
200 g. smør
150 g. sukker
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/q5va5ncz/fdb_-bagepulver_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepulver
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
Køkkenredskaber til sandkage
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 bagerist
1 rugbrødsform (1 ½ liter)
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 lille skål
1 si
1 dejskraber
1 træspyd
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/elgpl2wq/gocook-form.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rugbrødsform
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/04vgrils/træspyd.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det. Se videoen.
4.
Sæt en bagerist midt i ovnen.
5.
Tænd ovnen på 175 grader.
6.
Smør en rugbrødsform med smør. Brug eventuelt et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.
7.
Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.
8.
Kom smør og sukker i en skål.
9.
Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt.
10.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
11.
Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.
12.
Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.
13.
Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
14.
Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.
15.
Hæld dejen i den smurte rugbrødsform.
Bag kagen:
16.
Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
17.
Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.
18.
Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Se videoen.
19.
Lad kagen køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13218 kJ / 3159 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 116 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer