Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Sæt en bagerist midt i ovnen.

5.

Tænd ovnen på 175 grader.

6.

Smør en rugbrødsform med smør. Brug eventuelt et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.

7.

Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.

8.

Kom smør og sukker i en skål.

9.

Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt.

10.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

11.

Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.

12.

Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.

13.

Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

14.

Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.

15.

Hæld dejen i den smurte rugbrødsform.

Bag kagen:

16.

Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.

17.

Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.

18.

Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Se videoen.

19.

Lad kagen køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 13218 kJ / 3159 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 116 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min