1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Julebrownie

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Kom bagepapir i et ovnfast fad, og tænd ovnen på 175 grader.

4.

Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål. Se videoen.

5.

Lav et vandbad: Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade/smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.

6.

Når chokolade/smørblandingen er smeltet, så sluk kogepladen, og flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade/smørblandingen køle af.

7.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

8.

Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.

9.

Hæld den afkølede chokoladeblanding i ægge/sukkerblandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.

10.

Sigt mel, ingefær, kardemomme og kanel ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.

11.

Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i browniedejen. Se videoen.

12.

Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber til at få det hele med.

13.

Sæt kagen i midten af ovnen, og bag den i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig. Tjek den med en kødnål. Se videoen.

14.

Lad kagen køle lidt af til stuetemperatur.

15.

Skær kanterne af kagen, så kanterne bliver helt skarpe.

16.

Se på billedet. Halvér kagen. Skær nu kagen i trekanter i formen af et juletræ. Brug eventuelt træspyd til at lægge ovenpå, inden du skærer, så kan du nemlig skære langs med dem og få nogle fine juletræer.

Glasur og pynt:

17.

Bland flormelis, frugtfarve og vand sammen til glasur i en lille skål. Tilsæt maks én teskefuld vand ad gangen, så der ikke kommer for meget vand i. Glasuren skal være MEGET tyk.

18.

Klip sprøjteposen til halv størrelse, og fyld den med glasuren. Klip et lille hul i spidsen med en saks.

19.

Pynt 1 juletræ med grøn glasur som en guirlande. Drys straks med krymmel, inden glasuren tørrer.

20.

Gentag med resten af juletræerne.

21.

Servér juletræerne eller opbevar dem i en lufttæt beholder i 3-5 dage.

Næringsindhold per portion

Energi: 4134 kJ / 988 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 51 %

Herfra mættet fedt: 28 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 25 min