
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Kanelkage
Kanelkage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

En klassiker! Denne kage er perfekt at have med til klassen eller fodboldholdet. Den rammer altid mål ;-)
Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kanelkage
Kanelkage
200 g. Smør
7 dl. Kærnemælk
600 g. Sukker
600 g. Mel
8 tsk. Kanel
3 tsk. Natron
Glasur
500 g. Flormelis
8 spsk. Kakao
Lidt vamt vand
Krymmel

Smør

Kærnemælk

Sukker

Hvedemel

Kanel (stødt)

Natron

Flormelis

Kakaopulver

Vand

Krymmel
Køkkenredskaber til kanelkage
1 køkkenvægt
1 Lille gryde
1 Decilitermål
1 Teske
1 Spiseske
1 Stor røreskål
1 Mellemstor skål
1 Si
1 Dejskraber
1 Bradepande
1 Lille skål
1 Bagerist

Køkkenvægt

Lille gryde

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor skål

Mellem skål

Si

Dejskraber

Bradepande

Lille skål

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Smelt smør i en lille gryde.
4.
Kom det smeltede smør i en røreskål sammen med kærnemælk og sukker.
5.
Tænd ovnen på 195 grader.
6.
Kom mel, natron og kanel i en skål for sig. Rør mel, natron og kanel sammen med en røreske.
7.
Si melblandingen op i røreskålen med kærnemælk, sukker og smør.
8.
Rør dejen sammen med en røreske.
9.
Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
10.
Hæld dejen i bradepanden.
11.
Stil en bagerist midt i ovnen og stil kagen på risten.
12.
Lad kagen bage i cirka 40 minutter.
13.
Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.
14.
Lad kagen køle helt af på en bagerist.
15.
Bland flormelis og kakao i en lille skål med en smule vand.
16.
Fordel glasuren over den afkølede kage og drys med krymmel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1982 kJ / 474 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 76 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer