
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kartofler>
- Kartofler med tomatsalsa
Kartofler med tomatsalsa
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med tomatsalsa
Ingredienser
600 g. små kartofler
900 g. små kartofler
300 g. små kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
10 stilke timian (eller 2 tsk. tørret)
15 stilke timian (eller 3 tsk. tørret timian)
5 stilke frisk timian (eller 1 tsk. tørret timian)
¼ tsk. salt
⅓ tsk. salt
En knivspids salt
Tomatsalsa
3 tomater
5 tomater
1 ½ tomat
¼ løg
½ løg
⅛ løg
½ spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber

Kartoffel

Olie

Timian (frisk)

Salt

Tomat

Løg

Peber
Køkkenredskaber til kartofler med tomatsalsa
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 stor skål
1 mellem skål
1 bradepande
Bagepapir
1 køkkenvægt
1 rent viskestykke

Måleskeer

Stor skarp kniv

Skærebræt

Røreske

Stor skål

Mellem skål

Bradepande

Bagepapir

Køkkenvægt

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.
4.
Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.
5.
Hæld olie i skålen.
6.
Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Se videoen.
7.
Put timianen i skålen.
8.
Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.
9.
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.
10.
Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
11.
Pil og hak løget. Se videoen.
12.
Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.
13.
Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 190 kJ / 796 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer