- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med sød kartoffel og pesto
Salat med sød kartoffel og pesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med sød kartoffel og pesto
Salat:
20 g. pinjekerner
30 g. pinjekerner
10 g. pinjekerner
100 g. rucola
150 g. rucola
50 g. rucola
150 g. sød kartoffel
225 g. sød kartoffel
75 g. sød kartoffel
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
100 g. fetaost
150 g. fetaost
50 g. fetaost
Dressing:
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 spsk. pesto
3 spsk. pesto
1 spsk. pesto
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
Pinjekerner
Rucolasalat
Sød kartoffel (batat)
Olivenolie
Fetaost
Citron
Pesto (grøn)
Køkkenredskaber til salat med sød kartoffel og pesto
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
2 store skåle
1 rent viskestykke
1 salatfad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 lille skål
Køkkenvægt
Spiseske
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Stor røreskål
Viskestykke
Serveringsfad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Rist pinjekernerne på en tør stegepande ved middelhøj varme, til de er gyldne. Rør rundt undervejs. Vær forsigtig, for de kan lige pludselig brænde på.
4.
Kom straks de gyldne pinjekerner over på en tallerken, så de kan køle af.
5.
Skyl rucolaen i en skål med vand, og tør den i et rent viskestykke. Kom den op på et salatfad.
6.
Skyl den søde kartoffel, og skrub den grundigt med en grøntsagsbørste. Skær den i små tern. Se videoen.
7.
Kom olie på stegepanden, og varm den op til middelhøj varme.
8.
Kom kartoffelternene på panden, og steg dem i 10 minutter, eller til de er møre og gyldne. Vend dem undervejs, så alle sider får lidt farve.
9.
Fordel de søde kartoffeltern på rucolaen
10.
Smuldr fetaen ud over salaten, og drys med de ristede pinjekerner.
Dressing:
11.
Skær citronen over på midten. Pres saften fra citronen med en citruspresser. Se videoen.
12.
Kom citronsaft, pesto og olivenolie op i en lille skål, og rør det sammen. Fordel dressingen ud over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1184 kJ / 283 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 74 %
Heraf mættet fedt: 6,4 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer