- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Rugpakker med fyld
Rugpakker med fyld
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 42 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 8 pakker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rugpakker med fyld
Dej
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
½ pk. gær
¾ pk. gær
¼ pk. gær
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl. rugmel
3 dl. rugmel
1 dl. rugmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
Fyld:
250 g. kartofler
375 g. kartofler
125 g kartofler
1 løg
1 ½ løg
1/2 løg
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
2 dl. frosne ærter
3 dl. frosne ærter
1 dl. frosne ærter
2 tsk. timian eller rosmarin
3 tsk. timian eller rosmarin
1 tsk. timian eller rosmarin
1 tsk. fintrevet citronskal
1 ½ tsk. fintrevet citronskal
½ tsk. fintrevet citronskal
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
400 g yoghurt 10% eller skyr
600 g. yoghurt 10% eller skyr
200 g yoghurt 10% eller skyr
1-2 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ tsk. paprika eller cayennepeber
¾ tsk. paprika eller cayennepeber
¼ tsk. paprika eller cayennepeber
2 spsk. persille
3 spsk. persille
1 spsk persille
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 tsk. karry
3 tsk. karry
1 tsk. karry
2 syltede agurker
3 syltede agurker
1 syltet agurk
Vand
Gær
Olie - smagsneutral
Rugmel
Salt
Hvedemel
Kartoffel
Løg
Ærter
Rosmarin (frisk)
Citron
Peber
Skyr
Hvidløg
Cayennepeber
Persille
Karry
Syltet agurk
Køkkenredskaber til rugpakker med fyld
1 køkkenvægt
Bagepapir
2 bageplader
1 stor skål
2 decilitermål
6 måleskeer
1 piskeris
3 røreskeer
til rugpakker med fyld
Husholdningsfilm
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stegepande
1 grydeske
1 kagerulle
1 gaffel
2 mellem skåle
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Bagepapir
Bageplade
Stor røreskål
Decilitermål
Måleskeer
Piskeris
Røreske
Husholdningsfilm
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Rivejern
Stegepande
Grydeske
Kagerulle
Gaffel
Mellem røreskål
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dejen:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Fyld:
10.
Pil, og hak løget. Se videoen.
11.
Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
12.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
13.
14.
15.
16.
17.
Smag til med salt og peber.
Saml rugpakkerne:
18.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
2x yogurtdip:
25.
Fordel yoghurten i to skåle.
26.
Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt. Se videoen.
27.
28.
Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
29.
30.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 988 kJ / 235 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer