
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Rugpakker med fyld
Rugpakker med fyld
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 42 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 8 pakker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rugpakker med fyld
Dej
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
½ pk. gær
¾ pk. gær
¼ pk. gær
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl. rugmel
3 dl. rugmel
1 dl. rugmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
Fyld:
250 g. kartofler
375 g. kartofler
125 g kartofler
1 løg
1 ½ løg
1/2 løg
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
2 dl. frosne ærter
3 dl. frosne ærter
1 dl. frosne ærter
2 tsk. timian eller rosmarin
3 tsk. timian eller rosmarin
1 tsk. timian eller rosmarin
1 tsk. fintrevet citronskal
1 ½ tsk. fintrevet citronskal
½ tsk. fintrevet citronskal
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
400 g yoghurt 10% eller skyr
600 g. yoghurt 10% eller skyr
200 g yoghurt 10% eller skyr
1-2 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ tsk. paprika eller cayennepeber
¾ tsk. paprika eller cayennepeber
¼ tsk. paprika eller cayennepeber
2 spsk. persille
3 spsk. persille
1 spsk persille
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 tsk. karry
3 tsk. karry
1 tsk. karry
2 syltede agurker
3 syltede agurker
1 syltet agurk

Vand

Gær

Olie - smagsneutral

Rugmel

Salt

Hvedemel

Kartoffel

Løg

Ærter

Rosmarin (frisk)

Citron

Peber

Skyr

Hvidløg

Cayennepeber

Persille

Karry

Syltet agurk
Køkkenredskaber til rugpakker med fyld
1 køkkenvægt
Bagepapir
2 bageplader
1 stor skål
2 decilitermål
6 måleskeer
1 piskeris
3 røreskeer
til rugpakker med fyld
Husholdningsfilm
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stegepande
1 grydeske
1 kagerulle
1 gaffel
2 mellem skåle
1 hvidløgspresser

Køkkenvægt

Bagepapir

Bageplade

Stor røreskål

Decilitermål

Måleskeer

Piskeris

Røreske

Husholdningsfilm

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Kartoffelskræller

Rivejern

Stegepande

Grydeske

Kagerulle

Gaffel

Mellem røreskål

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dejen:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
7.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
8.
Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
9.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
Fyld:
10.
Pil, og hak løget. Se videoen.
11.
Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
12.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
13.
Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
14.
Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
15.
Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Se videoen.
16.
Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
17.
Smag til med salt og peber.
Saml rugpakkerne:
18.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
19.
Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
20.
Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.
21.
Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
22.
Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
23.
Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
24.
Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
2x yogurtdip:
25.
Fordel yoghurten i to skåle.
26.
Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt. Se videoen.
27.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
28.
Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
29.
Rør karry i den anden skål med yoghurt.
30.
Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 988 kJ / 235 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer