Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

7.

Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

8.

Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

9.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

10.

Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.

11.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

12.

Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.

13.

Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.

14.

Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.

15.

Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.

16.

Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på tre bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.

17.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i fire lige store stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i seks lige store stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to lige store stykker.

18.

Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladerne. To bunde på hver plade.
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladen.

19.

Smør de fire bunde med tomatpuré.

20.

Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.

21.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.

22.

Pensl calzonerne med olie.

23.

Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.

Næringsindhold per portion

Energi: 2824 kJ / 675 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 6,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min