1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Rugbrød med laksesalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Laks:

3.

Hæld vand og salt i en gryde.

4.

Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

5.

Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

6.

Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.

Laksesalat:

7.

Skyl agurken, og skær den i små tern.

8.

Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.

9.

Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

10.

Vask, og pres citronen med en citruspresser. Se videoen.

11.

Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.

12.

Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

13.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl tomaten, og skær den i skiver.

14.

Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1688 kJ / 402 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 47 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min