- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Rugbrød med laksesalat
Rugbrød med laksesalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Nem
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rugbrød med laksesalat
Laksesalat
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl. vand
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. salt
2-3 laksefileter
3-4 laksefileter
1-2 laksefiléter
4 spsk. mayonnaise
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonaise
2 skoleagurker eller ⅔ agurk
3 skoleagurker eller 1 agurk
1 skoleagurk eller ⅓ agurk
2 spsk. stærk sennep
3 spsk. stærk sennep
1 spsk. stærk sennep
1 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 citron
½ citron
2 tsk. revet peberrod
2 ½ tsk. revet peberrod
1 tsk. revet peberrod
Pynt
2 tomater
3 tomater
1 tomat
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Vand
Salt
Laks (filet)
Mayonnaise
Agurk
Sennep
Peber
Citron
Peberrod
Tomat
Rugbrød
Køkkenredskaber til rugbrød med laksesalat
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 mellem gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor kniv
1 teske
1 mellem skål
2 mellem skåle
1 gaffel
1 citruspresser
Måleskeer
Decilitermål
Mellem gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Teske
Mellem røreskål
Gaffel
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Laks:
3.
4.
Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
5.
6.
Laksesalat:
7.
Skyl agurken, og skær den i små tern.
8.
9.
10.
11.
Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1688 kJ / 402 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 47 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer