
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
Vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Nem

Friske, sprøde, lækre forårsruller, hvor du helt selv bestemmer, hvad der skal i. Gør alt fyldet klar og rul så jeres egne friske forårsruller ved bordet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
Dressing:
½ lime (kun saften)
¾ lime (kun saften)
¼ lime (kun saften)
2 spsk. peanutbutter (ca. 60 g.)
3 spsk. peanutbutter (ca. 90 g.)
1 spsk. peanutbutter (ca. 30 g.)
3 spsk. sojasovs
4 ½ spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
3 spsk. mælk
4 ½ spsk. mælk
1 ½ spsk. mælk
Forårsruller:
125 g. risnudler
190 g. risnudler
65 g. risnudler
125 g. slikærter
190 g. slikærter
65 g. slikærter
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
3 gulerødder (ca. 200 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 300 g.)
1 ½ gulerødder (ca. 100 g.)
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 mango
1 ½ mango
½ mango
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
Evt. frisk koriander eller mynte
16 stykker rispapir
24 stykker rispapir
8 stykker rispapir
300 g. varmrøget laks i skiver eller rejer
450 g. varmrøget laks i skiver eller rejer
150 g. varmrøget laks i skiver eller rejer
Sød chilisovs
Hoisin-sovs

Lime

Peanutbutter

Soja

Mælk

Nudler (ris)

Sukkerærter

Peberfrugt

Gulerod

Agurk

Mango

Avocado

Koriander

Rispapir

Laks (røget)

Chilisovs (sød)

Hoisinsovs
Køkkenredskaber til vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
1 citruspresser
1 lille glasskål
3 spiseskeer
1 lille gryde
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store fade
1 lille skål
1 rent viskestykke
Spisepinde

Citruspresser

Glasskål

Spiseske

Lille gryde

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Serveringsfad

Lille røreskål

Viskestykke

Spisepinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Pres saften af limen. Se videoen.
4.
Bland peanutbutter, sojasovs, limesaft og mælk sammen i en lille skål. Stil dressingen til side. Hæld den eventuelt over i 4 små portionsskåle.
Kog nudler:
5.
Kog risnudlerne, som det står på pakken.
6.
Kom vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Kom slikærterne i vandet, og kog dem i 2 minutter.
7.
Stil et dørslag i vasken, og hæld vand og ærter i dørslaget. Skær slikærterne over på langs.
Fyld:
8.
Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i strimler. Læg dem på et stort fad. Se videoen.
9.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Læg dem på fadet. Se videoen.
10.
Skyl agurken, og skær den i tynde stave. Læg dem på fadet.
11.
Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde strimler. Læg dem på fadet.
12.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Se videoen.
13.
Skrab forsigtigt avocado-kødet ud af skallen en ske. Skær det i tynde strimler. Læg dem på fadet.
14.
Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
15.
Læg mynten på fadet, og stil fadet på spisebordet.
Servering:
16.
Kom vand i et fad, som er stort nok til, at rispapirrullerne kan ligge i det. Stil fadet på spisebordet.
17.
Stil også nudlerne, laks, sød chilisovs, hoisin-sovs, og din peanut-dressing på bordet.
18.
Rul jeres egne rispapirruller ved bordet: Dyp et stykke rispapir i vandet i 2-5 sek. Tag det op, og læg det på din tallerken. Læg lidt laks og lidt af alle slags grøntsager og nudler på papiret lige under midten. Fold den lille ende omkring fyldet og fold siderne ind, før du ruller resten af rispapiret rundt om fyldet.
19.
Dyp i peanutdressingen, sød chilisovs og hoisinsovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 682 kJ / 163 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer