Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Tænd ovnen på 225 grader.

5.

Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.

6.

Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.

7.

Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.

8.

Læg kartoflerne på bagepapiret.

9.

Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.

10.

Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

11.

Krydr kartoflerne med salt og peber. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1105 kJ / 264 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 25 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 57 min