- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Røræg med fløde
Røræg med fløde
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Røræg med fløde, tænker du. What!? Det kræver et nørdet svar. Når du pisker fløde sammen med æg, så får du røræg med en meget luftig konsistens. Det er, fordi fløden sørger for, at æggene laver et mere luftigt netværk. Æggemassen stivner også langsommere, så røræggene ikke bliver tørre, når man bruger fløde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røræg med fløde
Røræg med fløde:
8 æg
12 æg
4 æg
8 spsk. fløde
12 spsk. mælk
4 spsk. mælk
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Æg
Piskefløde
Olie - smagsneutral
Rugbrød
Køkkenredskaber til røræg med fløde
1 mellem skål
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
Mellem røreskål
Gaffel
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Hæld fløden i skålen. Pisk æg og fløde sammen med en gaffel.
5.
6.
7.
Lad æggene stivne lidt. Skrab derefter forsigtigt i æggemassen med en spatel. Skrab fra kanten af stegepanden og ind mod midten. Bliv ved, til hele æggemassen er stivnet.
8.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 352 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer