Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æggesalat:

3.

Kom koldt vand i en gryde, og læg låg på. Tænd for kogepladen, og bring vandet i kog.

4.

Kom forsigtigt æggene i vandet med en spiseske. Kog æggene i 10 min, til de er hårdkogte.

5.

Tag gryden væk fra kogepladen, og kom koldt vand overæggene.

6.

Pil æggene.

7.

Kom cremefraiche eller kvark, og karry i en skål og rør det sammen med en ske.

8.

Hak æggene fint med en kniv, og kom dem op i skålen med karryblandingen.

9.

Kom koldt vand i en skål. Skyl karsen i vandet og dup det tørt i et rent viskestykke. Kom karsen ned i skålen og rør godt rundt. Se videoen.

10.

Smag til med salt og peber. Se videoen.

11.

Spis æggesalaten på rugbrød. 

Tip: salaten smager godt sammen med skiveskårne kolde kogte kartofler og med finsnittet salat eller kål.

Næringsindhold per portion

Energi: 1921 kJ / 170 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min