![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Æggesandwich med kål
Æggesandwich med kål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/ceth5sem/sandwich.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Det er en god ide at koge ekstra kartofler, når du laver aftensmad. Så kan du i et snuptag lave din egen sandwich dagen efter. Hvis du ikke har kogte kartofler, kan du også bruge et par æbler i skiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æggesandwich med kål
Ingredienser
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
4 æg
6 æg
2 æg
1 ⅔ dl cremefraiche eller kvark
1 ½ tsk. stærk karry
2 tsk. karry
1 tsk. karry
⅔ bakke karse
1 bakke karse
⅓ bakke karse
2 knivspidser salt
¼ tsk. salt
1 knivspids salt
2 knivspidser peber
¼ tsk. peber
1 knivspids peber
Sandwich
8 skiver groft fuldkornsbrød
12 skiver groft fuldkornsbrød
4 skiver groft fuldkornsbrød
Evt. 4-6 kolde kogte kartofler
Evt. 6-8 kolde kogte kartofler
Evt. 2-3 kolde kogte kartofler
Evt. 100 g. finsnittet savojkål, hvidkål eller grønkål
Evt. 150 g. finsnittet savojkål, hvidkål eller grønkål
Evt. 50 g. finsnittet savojkål, hvidkål eller grønkål
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/athbfjvf/creme_fraiche-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Creme fraiche
![](/media/sjeegxpn/fdb_-karry_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Karry
![](/media/nrhdh3kk/karse.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Karse
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/qe3n5kww/fuldkornsbroed-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fuldkornsbrød
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/n3mc35x3/grønkaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønkål
Køkkenredskaber til æggesandwich med kål
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 saks
1 mellem skål
1 lille gryde
1 målebæger
1 køkkenvægt
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/jekiomwb/saks.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Saks
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggesalat:
3.
Kom koldt vand i en gryde, og læg låg på. Tænd for kogepladen, og bring vandet i kog.
4.
Kom forsigtigt æggene i vandet med en spiseske. Kog æggene i 10 min, til de er hårdkogte.
5.
Tag gryden væk fra kogepladen, og kom koldt vand overæggene.
6.
Pil æggene.
7.
Kom cremefraiche eller kvark, og karry i en skål og rør det sammen med en ske.
8.
Hak æggene fint med en kniv, og kom dem op i skålen med karryblandingen.
9.
Kom koldt vand i en skål. Skyl karsen i vandet og dup det tørt i et rent viskestykke. Kom karsen ned i skålen og rør godt rundt. Se videoen.
10.
Smag til med salt og peber. Se videoen.
11.
Spis æggesalaten på rugbrød.
Tip: salaten smager godt sammen med skiveskårne kolde kogte kartofler og med finsnittet salat eller kål.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1921 kJ / 170 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer