- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Dip, dressinger og sovs >
- Rødbedehummus
Rødbedehummus
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Rødbedehummus er let at lave og smager dejligt som dip til grøntsager eller på brød. Du kan snyde og købe forkogte rødbeder, hvis det skal gå hurtigt.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedehummus
Rødebedehummus:
1 rødbede (ca. 150 g.)
1½ rødbede (ca. 225 g.)
½ rødbede (ca. 75 g.)
1 brik kikærter
1½ brik kikærter
½ brik kikærter
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ citron (evt. lidt ekstra til at smage rødbedehummusen til)
¾ citron (evt. lidt ekstra til at smage rødbedehummusen til)
¼ citron (evt. lidt ekstra til at smage rødbedehummusen til)
1 dl. smagsneutral olie
1½ dl. smagsneutral olie
½ dl. smagsneutral olie
1 spsk. tahin
1½ spsk. tahin
½ spsk. tahin
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber

Rødbede

Kikærter (brik)

Hvidløg

Citron

Tahin

Salt

Peber
Køkkenredskaber til rødbedehummus
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skarp kniv
1 grønsagsbørste
1 si
1 skærebræt
1 citruspresser
1 blender eller 1 stavblender

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Grøntsagsbørste

Si

Skærebræt

Citruspresser

Søjleblender
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge rødbede:
3.
Skrub rødbeden ren med en grøntsagsbørste.
Skrub rødbederne ren med en grøntsagsbørste.
4.
Kom rødbeden ned i en gryde med vand. Kog den i cirka 40 minutter, til den er mør.
Kom rødbederne ned i en gryde med vand. Kog dem i cirka 40 minutter, til den er mør.
5.
Hæld det kogende vand fra, og hæld koldt vand over rødbeden, så den kan køle af.
Rødbedehummus:
6.
Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
7.
Pil hvidløgene.
Pil hvidløget.
8.
Pres saften fra den halve citron i en citruspresser.
9.
Skær enderne af rødbeden, og smut skindet af den. Skær den i mindre stykker.
Skær enderne af rødbederne, og smut skindet af dem. Skær den i mindre stykker.
10.
Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, rødbedestykker, olie, tahin, salt og peber i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
Du kan eventuelt bruge en stavblender og en skål.
11.
Hvis du vil have din rødbedehummus lidt tyndere, kan du komme 1-2 spiseskefulde olie eller vand i og blende lidt mere.
12.
Smag din rødbedehumus til med salt, olie og eventuelt ekstra citronsaft.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1402 kJ / 335 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 17 %
Fedt: 71 %
Heraf mættet fedt: 0,52 g.
Kostfibre: 3 %
Inspiration