- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Rødkålssalat med appelsin
Rødkålssalat med appelsin
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Rødkålssalat med appelsin er opskiften på perfekt tilbehør til jul - friskt, sødt og syrligt på samme tid. Hvis du lader rødkålssalaten stå lidt tid, bliver rødkålen blødere, da den opløses lidt af syren i olie-eddike-dressingen. Du kan i øvrigt riste nødderne som her i opskriften, eller bruge dem som de er.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødkålssalat med appelsin
Dressing:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
1 spsk. flydende honning
1 ½ spsk. flydende honning
½ spsk. flydende honning
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
Rødkålssalat med appelsin:
400 g. rødkål
600 g. rødkål
200 g. rødkål
2 appelsiner
3 appelsiner
1 appelsin
20 g. hasselnødder
30 g. hasselnødder
10 g. hasselnødder
Olie - smagsneutral
Eddike - lagereddike
Honning
Salt
Peber
Rødkål
Appelsin
Hasselnødder
Køkkenredskaber til rødkålssalat med appelsin
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Spiseske
Køkkenvægt
Lille røreskål
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Olie-eddike-dressing:
3.
Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske. Smag til med salt og peber.
Rødkålssalat:
4.
Fjern eventuelle visne og grimme yderblade fra rødkålen, og skyl den. Se videoen.
5.
Skær en skive på cirka 3 centimeter af rødkålen i toppen. Læg derefter kålhovedet med skærefladen/toppen nedad mod skærebrættet.
6.
Skær rødkålen i stykker uden om stokken. Snit derefter stykker af rødkålen i fine strimler.
7.
Vask appelsinerne, og fileter dem i både. Skær bådene i tern, og kom dem op i skålen. Se videoen.
Vask appelsinerne, og fileter dem i både. Skær bådene i tern, og kom dem op i skålen. Se videoen.
Vask appelsinen, og fileter den i både. Skær bådene i tern, og kom dem op i skålen. Se videoen.
8.
9.
Kom hasselnødderne på en pande, og rist dem gyldne på panden i cirka 5 minutter. Se videoen.
10.
Gnid den brune skal af hasselnødderne i et rent viskestykke. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 467 kJ / 111 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 49 %
heraf mættet fedt 0,5g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer