Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave dej:

3.

Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.

4.

Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.

5.

Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge. Se videoen.

6.

Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.

7.

Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 15 minutter.

Forme og bage småkager:

8.

Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

9.

Drys mel på bordet og rul dejen forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.

10.

Udstik dejen med dine yndlings-udstikkere. Læg forsigtigt fgurerne på bagepladen.

11.

Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

12.

Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Lad småkagerne helt køle af på en bagerist, før du dekorerer dem med glasur.

Glasur:

13.

Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op. Se videoen.

14.

Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand og en dråbe frugtfarve og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.

15.

Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.

Næringsindhold per portion

Energi: 540 kJ / 129 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 3,3 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 37 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 29 min