
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Fransk pizza
Fransk pizza
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.
Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk pizza
Ingredienser:
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
10 g. gær
15 g. gær
5 g. gær
10 dl hvedemel
15 dl hvedemel
5 dl hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 løg
3 løg
1 løg
500 g. flødeost naturel
750 g. flødeost naturel
250 g. flødeost naturel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. sort peber
¾ tsk. sort peber
1 knivspids sort peber
½ tsk. vineddike
¾ tsk. vineddike
¼ tsk. vineddike
300 g. røget bacon i små tern
450 g. røget bacon i små tern
150 g. røget bacon i små tern

Vand

Gær

Hvedemel

Salt

Løg

Flødeost naturel

Peber

Vineddike

Bacon
Køkkenredskaber: til fransk pizza
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 røreskåle
2 røreskeer
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 kagerulle
1 bageplade
Bagepapir
Bagepapir

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Røreskål

Røreske

Husholdningsfilm

Lille skarp kniv

Skærebræt

Kagerulle

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom vand i skålen, og smuldr gæren i.
Se videoen.
Se videoen.
Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Se videoen.
Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Se videoen.
4.
Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
5.
Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.
6.
Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
7.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter.
Se videoen.
Se videoen.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
8.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
9.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
10.
Tænd for ovnen på 250 grader.
11.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
12.
Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.
13.
Rør det sammen med en røreske.
14.
Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.
15.
Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk. Se videoen.
16.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.
17.
Smør osteblandingen ud over dejen.
18.
Drys løgskiver og bacontern på. Vask hænder.
Drys løgskiver og bacontern på.
19.
Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4860 kJ / 1162 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 31,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer