
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Fransk pizza
Tarte flambée
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Tarte flambée er en slags hvid pizza fra det nordlige Frankrig i Alsace. Dejen rulles meget tyndt ud og er uden - eller næsten uden - gær. Den har flødeost, creme fraiche eller gedeost, mens pizza har tomatsovs og ost. Man kalder også tarte flambée for flámmenküeche eller flammkuchen.
Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack eller som tilbehør til en salat. De vil være vilde med det!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk pizza
Dej:
4 ½ dl vand
6 dl vand
2 dl vand
15 g. gær
25 g. gær
5 g. gær
15 dl hvedemel (900 gram)
22 dl hvedemel (1350 g)
7 dl hvedemel (420 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fyld:
3 løg (gerne rødløg)
4 løg
1 løg
750 g. flødeost naturel
1000 g. flødeost naturel
350 g. flødeost naturel
1 ½ tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. sort peber
¾ tsk. sort peber
1 knivspids sort peber
½ tsk. vineddike
¾ tsk. vineddike
¼ tsk. vineddike
450 g. røget bacon i små tern
600 g. røget bacon i små tern
200 g. røget bacon i små tern
Evt. 1 spsk. rosmarin (tørret)
Evt. 1 ½ spsk. rosmarin (tørret)
Evt. 2 tsk. tørret rosmarin (tørret)
Evt. 1 spsk. timian (tørret)
Evt. 1 ½ spsk. timian (tørret)
Evt. 2 tsk. timian (tørret)

Vand

Gær

Hvedemel

Salt

Løg

Flødeost naturel

Peber

Vineddike

Bacon

Rosmarin (frisk)

Timian (tørret)
Køkkenredskaber: til fransk pizza
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 røreskåle
2 røreskeer
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 kagerulle
1 bageplade
Bagepapir
Bagepapir

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Røreskål

Røreske

Husholdningsfilm

Urtekniv

Skærebræt

Kagerulle

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom vand i skålen, og smuldr gæren i.
Se videoen.
Se videoen.
Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Se videoen.
Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Se videoen.
4.
Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
5.
Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.
6.
Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
7.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter.
Se videoen.
Se videoen.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
8.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
9.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Fyld:
10.
Tænd for ovnen på 250 grader.
11.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
12.
Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.
13.
Rør det sammen med en røreske.
Form og bag tarte flambéen:
14.
Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.
15.
Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk. Se videoen.
16.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.
17.
Smør osteblandingen ud over dejen.
18.
Drys løgskiver, rosmarin og timian og bacontern på. Vask hænder.
19.
Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4860 kJ / 1162 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 31,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer