
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Røddernes suppe
Røddernes suppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem

Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røddernes suppe
Suppe
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
250 g. knoldselleri
1 persillerod
1 ½ persillerod
½ persillerod
2-3 kartofler
3-4 kartofler
1-2 kartofler
1 porre
1 ½ porre
½ porre
10 g. smør
15 g. smør
5 g. smør
1 laurbærblad
2 laurbærblade
1 l vand
1 ½ liter vand
½ l vand
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
1 knivspids salt
Til pynt
Rugbrødscroutoner
1 håndfuld porretop
1 ½ håndfuld porretop
½ håndfuld porretop

Løg

Hvidløg

Gulerod

Persillerod

Kartoffel

Porre

Smør

Laurbærblad

Vand

Hønsebouillon

Salt

Peber

Rugbrødscroutoner
Køkkenredskaber til røddernes suppe
1 måleske
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 mellem gryde med låg
1 blender/foodprocessor
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller

Måleskeer

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Mellem gryde

Søjleblender

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
4.
Vask, og skræl gulerødder, persillerod og kartofler. Se videoen.
5.
Skræl knoldselleri. Skær det i tern. Se videoen.
6.
Skær gulerødderne i tern. Se videoen.
7.
Skær persillerod i terninger. Se videoen.
8.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
9.
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Se videoen.
10.
Skær den hvide del af porren i ringe.
11.
Smelt smørret i en stor gryde.
12.
Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
13.
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon i gryden, og rør.
Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon i gryden, og rør.
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon i gryden, og rør.
14.
Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
15.
Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
16.
Stil gryden ned i køkkenvasken.
17.
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
18.
Smag suppen til med salt og peber.
19.
Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1149 kJ / 274 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer