- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Røddernes suppe
Røddernes suppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røddernes suppe
Suppe
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
250 g. knoldselleri
1 persillerod
1 ½ persillerod
½ persillerod
2-3 kartofler
3-4 kartofler
1-2 kartofler
1 porre
1 ½ porre
½ porre
10 g. smør
15 g. smør
5 g. smør
1 laurbærblad
2 laurbærblade
1 l vand
1 ½ liter vand
½ l vand
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
1 knivspids salt
Til pynt
Rugbrødscroutoner
1 håndfuld porretop
1 ½ håndfuld porretop
½ håndfuld porretop
Løg
Hvidløg
Gulerod
Persillerod
Kartoffel
Porre
Smør
Laurbærblad
Vand
Hønsebouillon
Salt
Peber
Rugbrødscroutoner
Køkkenredskaber til røddernes suppe
1 måleske
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 mellem gryde med låg
1 blender/foodprocessor
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
Måleskeer
Grydeske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Mellem gryde
Søjleblender
Målebæger
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Vask, og skræl gulerødder, persillerod og kartofler. Se videoen.
5.
Skræl knoldselleri. Skær det i tern. Se videoen.
6.
Skær gulerødderne i tern. Se videoen.
7.
Skær persillerod i terninger. Se videoen.
8.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon i gryden, og rør.
Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon i gryden, og rør.
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon i gryden, og rør.
14.
15.
16.
17.
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1149 kJ / 274 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer