- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med jordskokker og æble
Salat med jordskokker og æble
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
En fristende sprød salat med jordskokker og æble, toppet med den klassiske mormor-dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med jordskokker og æble
Mormordressing:
1 citron
1½ citron
½ citron
¾ dl. piskefløde
1¼ dl. piskefløde
½ dl. piskefløde
1½ tsk. sukker
2¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Salat:
1 hjertesalathoved
1½ hjertesalathoved
½ hjertesalathoved
5 kviste frisk basilikum
7 kviste frisk basilikum
3 kviste frisk basilikum
160 g. jordskokker
240 g. jordskokker
80 g. jordskokker
1 æble
1½ æble
½ æble
Citron
Piskefløde
Sukker
Salt
Peber
Hjertesalat
Basilikum
Jordskok
Æble
Køkkenredskaber til salat med jordskokker og æble
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 citruspresser
3 mellemstore skåle
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 rent viskestykke
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste eller tyndskræller
1 mandolinjern eller 1 rivejern der kan rive skiver
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Citruspresser
Mellem røreskål
Decilitermål
Teske
Spiseske
Dørslag
Viskestykke
Køkkenvægt
Grøntsagsbørste
Mandolinjern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mormordressing:
3.
Skær citronen over på midten og pres saften fra en citron med en citruspresser. Kom citronsaften op i en skål. Se videoen.
4.
Kom piskefløde og sukker i skålen, og rør rundt med en ske, til sukkeret er opløst.
5.
Smag dressingen til med salt og peber.
Salat:
6.
Skyl salatbladene grundigt i en skål med vand, og lad dem dryppe af i et dørslag. Riv dem i mindre stykker, og kom dem op i en serveringsskål.
7.
Skyl basilikumkvistene i en skål med vand. Tør dem med et rent viskestykke.
8.
Pil bladene af basilikumkvistene, og kom dem op i skålen til hjertesalaten.
9.
Skrub jordskokkerne helt rene med en grøntsagsbørste. Du kan også skrælle dem med en tyndskræller. Skær dem i små tern. Se videoen.
10.
Skær æblet over, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Se videoen.
11.
Kom ternene op i skålen til salaten, og bland det hele sammen.
12.
Hæld dressingen over salaten og server straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 540 kJ / 129 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 4,7 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer