![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med jordskokker og æble
Salat med jordskokker og æble
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/bselc1ya/salat-m-jordskok-og-æble-2.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
En fristende sprød salat med jordskokker og æble, toppet med den klassiske mormor-dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med jordskokker og æble
Mormordressing:
1 citron
1½ citron
½ citron
¾ dl. piskefløde
1¼ dl. piskefløde
½ dl. piskefløde
1½ tsk. sukker
2¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Salat:
1 hjertesalathoved
1½ hjertesalathoved
½ hjertesalathoved
5 kviste frisk basilikum
7 kviste frisk basilikum
3 kviste frisk basilikum
160 g. jordskokker
240 g. jordskokker
80 g. jordskokker
1 æble
1½ æble
½ æble
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/ualmsoxn/coop_hjertesalat-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hjertesalat
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/4jtgpfxg/jordskok.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Jordskok
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
Køkkenredskaber til salat med jordskokker og æble
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 citruspresser
3 mellemstore skåle
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 rent viskestykke
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste eller tyndskræller
1 mandolinjern eller 1 rivejern der kan rive skiver
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/pj2j2gx4/grøntsagsbørste.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbørste
![](/media/tdnaoezr/mandolinjern-3000-px-leksikon.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandolinjern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mormordressing:
3.
Skær citronen over på midten og pres saften fra en citron med en citruspresser. Kom citronsaften op i en skål. Se videoen.
4.
Kom piskefløde og sukker i skålen, og rør rundt med en ske, til sukkeret er opløst.
5.
Smag dressingen til med salt og peber.
Salat:
6.
Skyl salatbladene grundigt i en skål med vand, og lad dem dryppe af i et dørslag. Riv dem i mindre stykker, og kom dem op i en serveringsskål.
7.
Skyl basilikumkvistene i en skål med vand. Tør dem med et rent viskestykke.
8.
Pil bladene af basilikumkvistene, og kom dem op i skålen til hjertesalaten.
9.
Skrub jordskokkerne helt rene med en grøntsagsbørste. Du kan også skrælle dem med en tyndskræller. Skær dem i små tern. Se videoen.
10.
Skær æblet over, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Se videoen.
11.
Kom ternene op i skålen til salaten, og bland det hele sammen.
12.
Hæld dressingen over salaten og server straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 540 kJ / 129 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 4,7 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer