
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Italiensk minestrone-suppe
Italiensk minestrone-suppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Selvom supper normalt hører efteråret og vinteren til, er denne suppe bedst om sommeren, hvor grøntsagerne er i sæson og smager bedst.
NB: Du kan komme alle mulige grøntsager i din suppe. Prøv for eksempel med kål, æble, aubergine, ærter, majs eller dine yndlings-grøntsager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk minestrone-suppe
Ingredienser:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 håndfuld grønne bønner
1 ½ håndfuld grønne bønner
½ håndfuld grønne bønner
8 cherrytomater
12 cherrytomater
4 cherrytomater
2 håndfulde babyspinat
3 håndfulde babyspinat
1 håndfulde babyspinat
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 ½ l vand
2 ¼ l vand
¾ l vand
2-3 hønsebouillonterninger
3-4 ½ hønsebouillonterninger
1-1 ½ hønsebouillonterning
1 tsk. tørret oregano
1½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1-3 spsk. eddike
3-4 ½ spsk. eddike
½-1 ½ spsk. eddike
Tilbehør:
Groft brød

Løg

Hvidløg

Porre

Gulerod

Squash

Grønne bønner

Cherrytomat

Spinat

Olie

Vand

Hønsebouillon

Oregano (tørret)

Salt

Peber

Eddike

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til italiensk minestrone-suppe
1 stort fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 si
1 gryde
1 grydelåg
1 paletkniv
1 spiseske
1 teske

Serveringsfad

Skærebræt

Stor skarp kniv

Si

Stor gryde

Grydelåg

Paletkniv

Spiseske

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løget fint. Læg det på et stort fad eller tallerken.
Se videoen.
Se videoen.
Pil, og hak løget fint. Læg det på et stort fad eller tallerken. Se videoen.
4.
Pil, og hak hvidløget fint. Læg det på fadet. Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint. Læg det på fadet.
Se videoen.
Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint. Læg det på fadet.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater.
6.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde strimler, og læg dem på fadet. Se videoen.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde strimler, og læg dem på fadet.
Se videoen.
Se videoen.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde strimler, og læg dem på fadet.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Nip enderne af de grønne bønner. Skær bønnerne i 3 stykker på hver cirka 2 centimeter. Læg dem over på fadet.
8.
Halver tomaterne, og læg dem på fadet.
Halver tomaterne, og læg dem på fadet.
Halver tomaterne, og læg dem på fadet.
9.
Kom vand i en balje, og skyl babyspinaten i vandet. Lad bladene dryppe af i en si, og læg dem på fadet.
Kom vand i en balje, og skyl babyspinaten i vandet. Lad bladene dryppe af i en si, og læg dem på fadet.
10.
Varm olie op i en gryde.
Varm olie op i en gryde.
11.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
12.
Tilsæt gulerødder, squash, bønner, cherrytomater og oregano, og svits i 3 minutter mere. Rør rundt imens.
Tilsæt gulerødder, squash, bønner, cherrytomater og oregano, og svits i 3 minutter mere. Rør rundt imens.
13.
Hæld vand og bouillonterninger i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
Hæld vand og bouillonterninger i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
14.
Smag til med salt, peber og eddike. Servér med groft brød til.
Se videoen.
Se videoen.
Smag til med salt, peber og eddike. Servér med groft brød til. Se videoen.
Smag til med salt, peber og eddike. Servér med groft brød til. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 849 kJ / 203 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 69 %
Heraf mættet fedt: 2,0 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer