Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rødbedebøffer:

3.

Vask og skræl rødbeden. Riv rødbeden, til du har 100 gram. Pres saften ud af den revne rødbede Se videoen.

4.

Vask og skræl knoldsellerien. Riv den, til du har 60 gram. Se videoen.

5.

Kom revet rødbede og knoldselleri op i en skål.

6.

Klip brikken med bælgfrugterne op over vasken. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand. Dup eventuelt bælgfrugterne helt fri for vand i et rent viskestykke.

7.

Mos dem med en gaffel, og kom dem op i skålen til de revne grøntsager.

8.

Riv løget på den fine side af et rivejern, og kom også det op i skålen. Se videoen.

9.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen.

10.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Fortsæt på samme med det andet æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen. Se videoen.

11.

Kom ketchup, hvedemel, paprika, salt og peber i skålen. Rør godt rundt. Lad eventuelt rødbedefarsen hvile på køl i 10 minutter.

12.

Kom olien på en stegepande og varm den op til middelhøj varme.

13.

Tag to spiseskefulde fars, og kom det på panden. Tryk bøffen flad.  Der skal være god plads imellem bøfferne.

14.

Steg rødbedebøfferne i cirka 7 minutter på hver side, eller til de har fået stegeskorpe. Vend dem med en paletkniv.

Næringsindhold per portion

Energi: 908 kJ / 217 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 0,81 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, rive

Løg, rive

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 12 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min