
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kartofler>
- Kartofler med hytteost
Kartofler med hytteost
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

#VerdensNemmesteMaddag. Har du køkkentjansen? Voila: Kartofler med hytteost. Det lyder kedeligt? Ja, det lyder MEGA kedeligt. Men til gengæld smager det helt vildt godt, og er en ret selv den største nybegynder i køkkenet kan bikse sammen.
Tip: Du kan også drysse en teskefuld stegt bacon over. Så bliver alle smagsløg glade, og du behøver ikke servere kød til aftensmaden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med hytteost
Ingredienser
8 bagekartofler eller 16 mindre kartofler
12 bagekartofler eller 24 mindre kartofler
4 bagekartofler eller 8 mindre kartofler
Hytteostsalat
900 g. hytteost
1350 g. hytteost
450 g. hytteost
1 agurk eller 2 skoleagurker
2 agurker eller 3 skoleagurker
½ agurk eller 1 skoleagurk
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
4 spsk. purløg, klippet
6 spsk. purløg, klippet
2 spsk. purløg, klippet
1 knivspids salt
2 knivspidser salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ knivspids peber

Kartoffel

Hytteost

Agurk

Peberfrugt

Purløg

Salt

Peber
Køkkenredskaber til kartofler med hytteost
Måleskeer
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 saks
1 ovnfast fad
1 køkkenvægt
1 kødnål
1 grøntsagsbørste
2 mellem skåle

Måleskeer

Lille skarp kniv

Stor skarp kniv

Skærebræt

Røreske

Saks

Ovnfast fad

Køkkenvægt

Kødnål

Grøntsagsbørste

Mellem skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Vask jorden af kartoflerne med en grøntsagsbørste, så der ikke går hul i skrællen.
Vask jorden af kartoflerne med en grøntsagsbørste, så der ikke går hul i skrællen.
4.
Skær et kryds i kartoflerne.
5.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen.
6.
Tænd ovnen på 200 grader.
7.
Bag kartoflerne møre i 1 ½ time afhængig af størrelsen. Stik med en kødnål i midten af en kartoffel, og mærk om de er møre.
8.
Skyl agurk, peberfrugt og purløg i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
9.
Skær agurk i små tern, og put dem i en skål.
10.
Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær peberfrugten over, og fjern kerne og stilken.
11.
Skær peberfrugten i tern, og kom det i skålen.
12.
Klip purløg fint, og kom det i skålen.
13.
Kom hytteost i skålen med agurk, peberfrugt og purløg, og rør det sammen.
14.
Smag hytteostsalaten til med salt og peber. Se videoen.
15.
Tryk på siderne af kartoflerne, så de åbner sig.
16.
Fyld bagekartoflerne med hytteostsalat.
Velbekomme!
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2242 kJ / 536 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer