
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Rød pesto
Rød pesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Giv dine sandwich eller en pasta-ret nyt liv med en hjemmelavet pesto.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rød pesto
Ingredienser
1 fed hvidløg
1 dl. parmesanost
1 dl. soltørrede tomater i olie
½ dl. mandler
1 ¼ dl. olie (brug eventuelt olien fra de soltørrede tomater)
1 knivspids salt

Hvidløg

Parmesanost

Soltørrede tomater

Mandler

Olie - smagsneutral

Salt
Køkkenredskaber til rød pesto
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 blender eller foodprocessor

Decilitermål

Skærebræt

Urtekniv

Rivejern

Blender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil hvidløget.
4.
Tag et rivejern frem. Riv parmesanost på den fine side af rivejernet, til du har cirka 1 deciliter.
5.
Stil en lille skål ned i vasken. Læg en si over skålen. Tag 1 deciliter soltørrede tomater op af glasset. Læg dem i sien, og lad dem dryppe af, så olien drypper ned i skålen.
6.
Kom soltørrede tomater, mandler, hvidløg og olie (eventuelt olien fra de soltørrede tomater) i en blender. Blend, til massen er uden klumper.
7.
Tilsæt parmesanost, og smag til med lidt salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 425 kJ / 102 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 81 %
Heraf mættet fedt: 1,4 g.
Kostfibre: 0 %