
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Rød pesto
Rød pesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Giv dine sandwich eller en pasta-ret nyt liv med en hjemmelavet pesto.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rød pesto
Rød pesto:
1 fed hvidløg
1 dl. parmesanost
1 dl. soltørrede tomater i olie
½ dl. mandler
1 ¼ dl. olie (brug eventuelt olien fra de soltørrede tomater)
1 knivspids salt

Hvidløg

Parmesanost

Soltørrede tomater

Mandler

Olie - smagsneutral

Salt
Køkkenredskaber til rød pesto
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 blender eller foodprocessor

Decilitermål

Skærebræt

Urtekniv

Rivejern

Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rød pesto:
3.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil hvidløget.
4.
Tag et rivejern frem. Riv parmesanost på den fine side af rivejernet, til du har cirka 1 deciliter.
5.
Stil en lille skål ned i vasken. Læg en si over skålen. Tag 1 deciliter soltørrede tomater op af glasset. Læg dem i sien, og lad dem dryppe af, så olien drypper ned i skålen.
6.
Kom soltørrede tomater, mandler, hvidløg og olie (eventuelt olien fra de soltørrede tomater) i en blender. Blend, til massen er uden klumper.
7.
Tilsæt parmesanost, og smag til med lidt salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 425 kJ / 102 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 81 %
Heraf mættet fedt: 1,4 g.
Kostfibre: 0 %