
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Ketchup med peberfrugt
Ketchup med peberfrugt
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ville det ikke være lidt sejt at kunne lave din helt egen ketchup? Det kan du nu, bare følg opskriften her! Og pift den op med peberfrugt eller måske en smule frisk chili? Hvis din ketchup skal være helt glat, så kan du si den gennem en sigte. Hvis du skal gemme din ketchup i mere end 1-2 uger i køleskabet, så kan du tilsætte lidt flydende konserveringsmiddel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ketchup med peberfrugt
Ingredienser:
5 tomater
7 ½ tomater
2 ½ tomater
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 dl soltørrede tomater
1 ½ dl soltørrede tomater
½ dl soltørrede tomater
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
4 spsk. sukker
6 spsk. sukker
2 spsk. sukker
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike

Tomat

Peberfrugt

Æble

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Soltørrede tomater

Salt

Peber

Sukker

Eddike - lagereddike
Køkkenredskaber til ketchup med peberfrugt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 spiseskeer
1 mellem gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 stavblender
1 mellem skål

Måleskeer

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Stavblender

Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
4.
Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Se videoen.
5.
Skyl æblet, og skær det i tern. Se videoen.
6.
Pil hvidløget, og hak det fint. Se videoen.
7.
Hæld olie i en gryde, og varm den op.
8.
Kom tomater, peberfrugt, æble og hvidløg i gryden. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Tryk på metodevideoen og se, hvordan du svitser. Se videoen.
9.
Kom de soltørrede tomater i gryden. Rør rundt.
10.
Læg låg på gryden, og kog, til ketchuppen er tyk. Det tager cirka 20 minutter.
11.
Sluk for kogepladen, og tag gryden af varmen.
12.
Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend ketchuppen med en stavblender. Se videoen.
13.
Smag ketchuppen til med salt, peber, sukker og eddike.
14.
Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet. Vent med at spise ketchuppen, til den er blevet kold.
15.
Opbevar ketchuppen på køl i en lufttæt beholder. Den kan holde sig 1-2 uger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 732 kJ / 174 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt 0,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer