Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.

4.

Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Se videoen.

5.

Skyl æblet, og skær det i tern. Se videoen.

6.

Pil hvidløget, og hak det fint. Se videoen.

7.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

8.

Kom tomater, peberfrugt, æble og hvidløg i gryden. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Tryk på metodevideoen og se, hvordan du svitser. Se videoen.

9.

Kom de soltørrede tomater i gryden. Rør rundt.

10.

Læg låg på gryden, og kog, til ketchuppen er tyk. Det tager cirka 20 minutter.

11.

Sluk for kogepladen, og tag gryden af varmen.

12.

Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend ketchuppen med en stavblender. Se videoen.

13.

Smag ketchuppen til med salt, peber, sukker og eddike.

14.

Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet. Vent med at spise ketchuppen, til den er blevet kold.

15.

Opbevar ketchuppen på køl i en lufttæt beholder. Den kan holde sig 1-2 uger.

Næringsindhold per portion

Energi: 732 kJ / 174 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt 0,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Æbler, skære i tern

Æbler, skære i tern

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Inspiration

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min