Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge pasta:

3.

Kom vand og salt i gryden. Bring vandet i kog ved høj varme.

4.

Kog pastaen i cirka 8 minutter. Se den præcise tid på pakken. Se videoen.

5.

Mærk med en gaffel, om pastaen er færdig. Den skal være al dente (altså kogt, men ikke udkogt). Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget.

Pasta chips:

6.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

7.

Kom pastaen i en stor skål.

8.

Riv parmesanosten over pastaen.

9.

Kom hvidløgspulver, oregano, olivenolie, salt og peber i skålen. Bland det hele sammen.

10.

Kom bagepapir på en bageplade.

11.

Fordel pastaen på bagepapiret i ét lag.

12.

Sæt pastaen i ovnen, og bag den i 20 minutter.

Fetadip:

13.

Kom feta i en foodprocessor og pulsér for at skabe små krummer.

14.

Pil hvidløget, og hak det. Kom det ned i blenderen. Se videoen.

15.

Tilsæt græsk yoghurt eller creme fraiche, og blend dippen.

16.

Hæld olivenolien i, indtil fetaen er cremet. Det tager 4-5 minutter. Skrab siderne ned undervejs efter behov.

Anretning:

17.

Vask eller skræl gulerødderne, og skær dem i tykke stave. Se videoen.

18.

Vask agurken, og skær den i tykke stave.

19.

Tag dine bagte pastaskruer ud af ovnen. Server dem med de to slags dip til, mens de er varme.

Næringsindhold per portion

Energi: 1793 kJ / 427 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 9,8 g

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min