Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Risotto med jordskokker:

3.

Pil og hak løgene fint. Se videoen.

4.

Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.

5.

Skyl jordskokkerne, og skræl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Kom olien op i en mellemstor gryde, og varm den op til middelhøj varme.

7.

Kom løg og hvidløg i gryden. Svits dem 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.

8.

Kom risene i gryden, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.

9.

Hæld vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne og ternene af jordskokker.

10.

Bring det hele i kog ved middelhøj varme.

11.

Skru ned på svag varme, og lad risottoen simre i cirka 20-25 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem. Fortsæt på opskriften imens.

12.

Steg baconternene på en pande ved middelhøj varme i 4-6 minutter, til baconen er sprød. Rør rundt i ternene imens.

13.

Kom de stegte bacontern over på en tallerken.

14.

Vask citronen og skær den over på midten. Pres saften fra citronen med en citruspresser.

15.

Kom revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen.

16.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

17.

Kom vand i en lille skål og skyl timianen. Pil bladene af kvistene.

18.

Server jordskokkerisottoen med sprød bacon og timian på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2494 kJ / 596 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 64 min