- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Risotto med jordskokker
Risotto med jordskokker
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Har du prøvet at smage risotto før? Risotto er en italiensk risret, som minder lidt om grød. Denne risotto med jordskokker er toppet med sprød bacon og timian. En dejlig ret til de kolde måneder, hvor jordskokken er i sæson.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risotto med jordskokker
Risotto:
2 løg
3 løg
1 løg
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
500 g. jordskokker
750 g. jordskokker
250 g. jordskokker
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 dl. arborio risottoris (320 g.)
6 dl. arborio risottoris (480 g.)
2 dl. arborio risottoris (160 g.)
12-14 dl. vand
18-21 dl. vand
6-7 dl. vand
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
½ citron
¾ citron
¼ citron
50 g. revet parmesanost
75 g. revet parmesanost
25 g. revet parmesanost
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
2 knsp. salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspidser peber
Toppings:
½ dl. frisk timian
¾ dl. frisk timian
¼ dl. frisk timian
120 g. bacon i tern
180 g. bacon i tern
60 g. bacon i tern
Løg
Hvidløg
Jordskok
Olivenolie
Risotto-ris
Vand
Hønsebouillon
Citron
Parmesanost
Salt
Peber
Timian (frisk)
Bacon i tern
Køkkenredskaber til risotto med jordskokker
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 citruspresser
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Grydeske
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Citruspresser
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Risotto med jordskokker:
3.
Pil og hak løgene fint. Se videoen.
4.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
Skyl jordskokkerne, og skræl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Kom olien op i en mellemstor gryde, og varm den op til middelhøj varme.
7.
Kom løg og hvidløg i gryden. Svits dem 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.
8.
Kom risene i gryden, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.
9.
Hæld vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne og ternene af jordskokker.
10.
Bring det hele i kog ved middelhøj varme.
11.
Skru ned på svag varme, og lad risottoen simre i cirka 20-25 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem. Fortsæt på opskriften imens.
12.
Steg baconternene på en pande ved middelhøj varme i 4-6 minutter, til baconen er sprød. Rør rundt i ternene imens.
13.
Kom de stegte bacontern over på en tallerken.
14.
Vask citronen og skær den over på midten. Pres saften fra citronen med en citruspresser.
15.
Kom revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen.
16.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
17.
Kom vand i en lille skål og skyl timianen. Pil bladene af kvistene.
18.
Server jordskokkerisottoen med sprød bacon og timian på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2494 kJ / 596 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer