
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Wok>
- Oyakodon
Oyakodon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oyakodon
Ingredienser
300 g. ris
450 g. ris
150 g. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 løg
3 løg
1 løg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
3 kyllingebryst-fileter
4 ½ kyllingebryst-fileter
1 ½ kyllingebryst-filet
3 dl. dashi-bouillon (eller 1 hønse-bouillon-terning og 3 dl. vand)
4 ½ dl. dashi-bouillon (eller 1 ½ hønse-bouillon-terning og 4 ½ dl. vand)
1 ½ dl. dashi-bouillon (eller ½ hønse-bouillon-terning og 1 ½ dl. vand)
6 spsk. sojasovs
9 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 spsk. mirin eller æblemost
3 spsk. mirin eller æblemost
1 spsk. mirin eller æblemost
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
2 æg
3 æg
1 æg
Pynt:
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
1 dl. bredbladet persille
1 ½ dl. bredbladet persille
½ dl. bredbladet persille

Ris (parboiled)

Vand

Salt

Løg

Gulerod

Kyllingebryst

Dashi-bouillon

Soja

Sukker

Mirin

Eddike

Æg

Forårsløg

Persille bredbladet
Køkkenredskaber til oyakodon
1 decilitermål
3 spiseskeer
1 køkkenvægt
1 dørslag
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 kop
1 mellemstor skål
1 wok eller stegepande med høje kanter
1 paletkniv

Decilitermål

Spiseske

Køkkenvægt

Dørslag

Mellem gryde

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv

Kop

Mellem skål

Wok

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand.
4.
Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.
5.
Pil løget, og skær det i tynde både.
6.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
7.
Skær kyllingen i store tern.
8.
Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.
9.
Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
10.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i en skål. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
11.
Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.
12.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft.
13.
Skyl forårsløget, og hak det fint.
14.
Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2013 kJ / 481 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 11 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer