- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Risotto med græskar
Risotto med græskar
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Dyk ind i efterårets farver med en Risotto a la Halloween. GoCooks opskrifter viser dig, hvordan du laver denne pangfarvede og klassiske italienske ret. Risotto med græskar har en cremet konsistens, ligesom du kender det fra risengrød. Du kan dog drysse ristede hasselnødder på toppen for et ekstra knasende element. Fra Lombardiet i Italien til dit køkken. Værsesgod!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risotto med græskar
Græskarfyld:
½ hokkaidogræskar
¾ hokkaidogræskar
¼ hokkaidogræskar
Risotto:
2 løg
3 løg
1 løg
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 dl. risotto-ris (320 g.)
6 dl. risotto-ris (480 g.)
2 dl. risotto-ris (160 g.)
12 dl. vand
18 dl. vand
6 dl. vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
¼ tsk. salt
1 tsk. salt
½ knivspids salt
2 knivspids peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
8 spsk. revet parmesanost
12 spsk. revet parmesanost
4 spsk. revet parmesanost
Evt. hakket persille til pynt
Hokkaidogræskar (orange)
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Risotto-ris
Vand
Grøntsagsbouillon
Salt
Peber
Parmesanost
Persille
Køkkenredskaber til risotto med græskar
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 dejskaraber
1 dejskraber
1 dejskraber
1 grydelåg
1 lille skål
Spiseske
Decilitermål
Teske
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Dejskraber
Grydelåg
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarfyld:
3.
4.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaidogræskar på bagepladen med skrællen nedad. Se videoen.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg hokkaidogræskarret på bagepladen med skrællen nedad. Se videoen.
Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det kvarte hokkaidogræskar på bagepladen med skrællen nedad. Se videoen.
5.
Risotto:
6.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
7.
8.
9.
Hæld vand og bouillonterningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
Hæld vand og bouillonterningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
Hæld vand og bouillonterningen i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
10.
Græskarfyld - fortsat:
11.
Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Se videoen.
Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Se videoen.
Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Se videoen.
12.
Kom græskarmosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1819 kJ / 435 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer