
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Risotto med græskar
Risotto med græskar
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Dyk ind i efterårets farver med en Risotto a la Halloween. GoCooks opskrifter viser dig, hvordan du laver denne pangfarvede og klassiske italienske ret. Risotto med græskar har en cremet konsistens, ligesom du kender det fra risengrød. Du kan dog drysse ristede hasselnødder på toppen for et ekstra knasende element. Fra Lombardiet i Italien til dit køkken. Værsesgod!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risotto med græskar
Græskarfyld:
½ hokkaidogræskar
¾ hokkaidogræskar
¼ hokkaidogræskar
Risotto:
2 løg
3 løg
1 løg
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 dl. risotto-ris (320 g.)
6 dl. risotto-ris (480 g.)
2 dl. risotto-ris (160 g.)
12 dl. vand
18 dl. vand
6 dl. vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
¼ tsk. salt
1 tsk. salt
½ knivspids salt
2 knivspids peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
8 spsk. revet parmesanost
12 spsk. revet parmesanost
4 spsk. revet parmesanost
Evt. hakket persille til pynt

Hokkaidogræskar (orange)

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Risotto-ris

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Parmesanost

Persille
Køkkenredskaber til risotto med græskar
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 dejskaraber
1 dejskraber
1 dejskraber
1 grydelåg
1 lille skål

Spiseske

Decilitermål

Teske

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Dejskraber

Grydelåg

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarfyld:
3.
Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
4.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaidogræskar på bagepladen med skrællen nedad. Se videoen.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg hokkaidogræskarret på bagepladen med skrællen nedad. Se videoen.
Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det kvarte hokkaidogræskar på bagepladen med skrællen nedad. Se videoen.
5.
Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.
Risotto:
6.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
7.
Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.
8.
Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.
9.
Hæld vand og bouillonterningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
Hæld vand og bouillonterningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
Hæld vand og bouillonterningen i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
10.
Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.
Græskarfyld - fortsat:
11.
Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Se videoen.
Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Se videoen.
Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Se videoen.
12.
Kom græskarmosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1819 kJ / 435 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer