- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Red maden tærte
Red maden tærte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vidste du, at du kan tærte af det, du allerede har i køleskabet? Du skal bare bruge grøntsager, mejeri, æg og evt. kød. Hvis du har små rester, kan du lave forskellige halvdele.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden tærte
Tærtedej:
70 g grahamsmel
105 g grahamsmel
35 g grahamsmel
140 g hvedemel
210 g hvedemel
70 g hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
100 g smør
150 g smør
50 g smør
1 ½ spsk. vand
2 ¼ spsk. vand
¾ spsk. vand
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
Fyld:
400 g overskuds-grønt (fx gulerødder, spinat, forårsløg eller løg)
600 g overskuds-grønt (fx gulerødder, spinat, forårsløg eller løg)
200 g overskuds-grønt (fx gulerødder, spinat, forårsløg eller løg)
2 tsk. tørret rosmarin eller 1 dl frisk persille eller basilikum
3 tsk. tørret rosmarin eller 1½ dl frisk persille eller basilikum
1 tsk. tørret rosmarin eller ½ dl frisk persille eller basilikum
Evt. 150 g overskuds-kød (fx pålæg eller pølse)
Evt. 225 g overskuds-kød (fx pålæg eller pølse)
Evt. 75 g overskuds-kød (fx pålæg eller pølse)
4 æg
6 æg
2 æg
100 g overskuds-mejeri (fx hytteost, yoghurt eller creme fraiche)
150 g overskuds-mejeri (fx hytteost, yoghurt eller creme fraiche)
50 g overskuds-mejeri (fx hytteost, yoghurt eller creme fraiche)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Smør
Vand
Gulerod
Rosmarin (frisk)
Pølser
Æg
Hytteost
Peber
Køkkenredskaber til red maden tærte
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
2 mellem skåle
1 kniv (bestik)
1 tærteform 26 cm
1 tærteform 28 cm
1 tærteform 22 cm
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille skål
1 kop
1 piskeris
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Mellem røreskål
Kniv bestik
Tærteform
Gaffel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Kartoffelskræller
Lille røreskål
Kop
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
4.
Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål, og rør rundt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der må ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
5.
Smør et tærtefad med smør. Husk at smøre op ad kanterne også. Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik små huller i tærtedejen med en gaffel. Se videoen.
6.
Forbag tærtebunden i 15 minutter. Tag den ud, men lad ovnen være tændt.
Fyld:
7.
Skyl og rens grøntsagerne. Hvis du bruger kartofler eller rodfrugter, som for eksempel gulerødder, skal de skrælles. Se videoen.
8.
Skær grove grøntsager (som for eksempel rødder og kål) i tynde stave som tændstikker. Se videoen.
9.
Skær salatgrøntsager (som forårsløg, tomater eller champignon) i mundrette stykker.
10.
Skyl de friske krydderurter, hvis du bruger sådan nogle, og hak dem i mindre stykker. Se videoen.
11.
Hvis du bruger kød, så skær det i små tern eller strimler.
12.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt mejeriprodukt, som mælk eller creme fraiche. Tilsæt salt og peber, og rør det sammen med et piskeris. Se videoen.
13.
Fordel grøntsager, krydderier eller krydderurter og eventuelt kød i den forbagte tærtebund. Hæld æggeblandingen over fyldet.
14.
Bag tærten i cirka 45 minutter, til æggemassen er stivnet. Du kan stikke i den med en gaffel for at se, om tærten er fast og ikke længere våd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2601 kJ / 622 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer